Welke planten houden van zure grond? Onze top 5 keuzes

HHerman 5 november 2023 07:02

Als je in een gebied woont waar de grond zuur is, kan het kiezen van de juiste planten een uitdaging zijn. Veel planten houden namelijk niet van zure grond. Maar niet getreurd: er zijn ook genoeg planten die juist wel goed gedijen op dit type bodem. Hier is onze top 5 van planten die houden van zure grond.

Rhododendrons

Rhododendrons staan bovenaan onze lijst, omdat deze planten niet alleen van zure grond houden, maar ook prachtige bloemen produceren. Ze zijn er in verschillende maten, dus je vindt altijd wel een rhododendron die past bij jouw tuin.

Blauwe hortensia's

Blauwe hortensia's zijn een echte blikvanger in elke tuin. Ze houden van zure grond, waardoor ze in een dergelijke bodem zelfs een intensere kleur krijgen.

Azalea's

Azalea's zijn een andere groep planten die het erg goed doet op zure grond. Ze hebben prachtige, opvallende bloemen en zijn in veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar.

Camelia's

Camelia's zijn prachtige struiken die, net als azalea's, houden van zure grond. Ze hebben glanzende, groene bladeren en grote, opvallende bloemen.

Magnolia's

Tot slot zijn er nog de magnolia's. Deze bomen houden ook van zure grond en hebben grote, opvallende bloemen die elk voorjaar de show stelen.

Het is belangrijk om te weten dat zure grond niet per se slecht is. Het is gewoon een kwestie van de juiste planten vinden die ervan houden. En zoals je ziet, zijn er genoeg prachtige opties om uit te kiezen!

Het kan ook helpen om je bodem te verbeteren door compost of organisch materiaal toe te voegen. Dit kan de zuurtegraad van de bodem verminderen en het kan ook helpen om voedingsstoffen toe te voegen die de planten nodig hebben.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.