Voeg wat drama toe aan je tuin: 5 van de donkerste planten

HHerman 19 oktober 2023 07:22

Wil je een unieke en stijlvolle draai geven aan je tuin? Dan zijn donkere planten precies wat je nodig hebt. Van diep paars tot bijna zwart, donkere planten kunnen een dramatisch en opvallend contrast toevoegen aan je tuin. In dit artikel stellen we je voor aan vijf van de donkerste planten die je tuin kunnen transformeren.

1. Zwarte Baccara roos

De Zwarte Baccara roos is een van de meest dramatische donkere planten die je kunt vinden. Deze rozen zijn bijna zwart, met een diep rode gloed die in het zonlicht zichtbaar wordt. Deze rozen zijn perfect voor een donkere hoek van de tuin, maar zorg ervoor dat ze genoeg zon krijgen om te kunnen bloeien.

2. Zwart viooltje

Het zwarte viooltje is een andere favoriet onder de donkere planten. De diepe paarse, bijna zwarte bloemen geven een unieke en opvallende uitstraling aan je tuin. Deze planten groeien het beste in de schaduw, dus ze zijn ideaal voor schaduwrijke tuinen.

3. Zwarte Magie Elephant Ear

De Zwarte Magie Elephant Ear is een bijzondere plant met grote, donkere bladeren. Deze plant kan een echte blikvanger zijn in je tuin, vooral als hij wordt gecombineerd met lichtere planten voor contrast. Deze planten zijn winterhard en kunnen goed groeien op donkere plaatsen.

4. Zwart Mondo gras

Zwart Mondo gras is een laagblijvende plant met donkere, bijna zwarte bladeren. Deze plant is ideaal om contrast te creëren in een bloembed of als een donkere achtergrond voor lichtere bloemen. Deze planten zijn winterhard en kunnen goed groeien in de schaduw.

5. Zwarte Papaver

Last but not least, de zwarte papaver is een prachtige plant die een donker en dramatisch element aan je tuin kan toevoegen. De diepe, donkere bloemen van deze plant zijn bijna zwart en creëren een prachtig contrast met andere planten in de tuin.

Hier is een overzicht van deze donkere planten en hun ideale groeiomstandigheden:

Plant Ideale Groeiomstandigheden
Zwarte Baccara roos Volle zon
Zwart viooltje Schaduw
Zwarte Magie Elephant Ear Donkere plaatsen
Zwart Mondo gras Schaduw
Zwarte Papaver Volle zon

Met deze donkere planten kun je een unieke en stijlvolle tuin creëren. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek hoe je met donkere planten een dramatisch en verleidelijk landschap kunt creëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.