Vetplanten: Top 5 gemakkelijkste soorten voor beginners

FFolkert 15 november 2023 07:06

Voor je eerste sprong in de wereld van de plantenverzorging, kunnen vetplanten een ideale keuze zijn. Ze zijn mooi, veelzijdig en vraagt weinig onderhoud. In deze gids delen we de top 5 gemakkelijkste vetplanten voor beginners.

1. Echeveria

Echeveria is een van de populairste vetplanten en zeer geschikt voor beginners. Deze plant heeft mooie, rozetvormige bladeren in diverse kleurschakeringen. Geef je Echeveria een lichte plaats, maar vermijd direct zonlicht. Water geven doe je pas wanneer de grond volledig droog is.

2. Haworthia

Haworthia's zijn kleine, decoratieve vetplanten met dikke, vlezige bladeren. Deze planten doen het goed op plekken met minder licht en kunnen enige tijd zonder water. Dat maakt ze uitermate geschikt voor beginners.

3. Aloe Vera

Aloe Vera is niet alleen een makkelijke vetplant om voor te zorgen, maar heeft ook heilzame eigenschappen. Het sap in de bladeren kan worden gebruikt voor verschillende huidproblemen. Deze plant houdt van zonlicht en heeft maar weinig water nodig.

4. Crassula ovata (Jadeplant)

De Crassula ovata, beter bekend als de Jadeplant, is een sterke vetplant die ook bij beginners vaak goed groeit. De plant heeft vlezige, glanzende bladeren en kan bij goede verzorging bloeien met kleine, witte bloemen.

5. Sedum morganianum (Ezelsstaart)

De Sedum morganianum, ook wel Ezelsstaart genoemd, is een hangende vetplant met kleine, blauwgroene blaadjes. Deze vetplant gedijt goed in een hangpot in de halfschaduw. Het is een makkelijke plant die weinig aandacht nodig heeft.

Vetplanten Overzicht

Vetplant Zonlicht Water
Echeveria Licht, geen direct zonlicht Als grond droog is
Haworthia Weinig licht Weing water nodig
Aloe Vera Veel zonlicht Weing water nodig
Crassula ovata Veel licht Matig water
Sedum morganianum Halfschaduw Weinig aandacht nodig

Alle bovengenoemde vetplanten zijn makkelijk te verzorgen en perfect voor beginners.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.