Top 10 giftige kamerplanten om te vermijden

HHerman 5 augustus 2023 13:12

Iedereen houdt van een beetje groen in huis. Kamerplanten kunnen niet alleen je interieur opfleuren, maar ook de luchtkwaliteit verbeteren. Helaas zijn niet alle kamerplanten even vriendelijk. Sommige kunnen behoorlijk giftig zijn voor zowel mens als dier. Hier is onze lijst van de top 10 giftige kamerplanten die je beter kunt vermijden.

1. Dieffenbachia

De Dieffenbachia, ook wel bekend als stomme canna, is een populaire kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke bladeren. Echter, het sap van deze plant kan huidirritatie veroorzaken en bij inslikken kan het leiden tot een brandend gevoel in de mond en keel.

2. Philodendron

Philodendrons zijn eenvoudig te verzorgen en hebben een opvallende uitstraling, maar ze bevatten een toxine dat mondstukken en andere huidirritaties kan veroorzaken.

3. Oleander

Oleanders zijn prachtig, maar zeer giftig. Zelfs het inademen van de rook van een brandende oleander kan al gevaarlijk zijn.

4. Azalea

Azalea's kunnen braken, diarree en overmatige speekselproductie veroorzaken bij huisdieren en mensen als ze worden ingeslikt.

5. Sago Palm

De Sago Palm is een ander vlekkeloos uitziende plant die uiterst giftig is. Het eten van welk deel dan ook van deze plant kan leiden tot ernstige ziektes en zelfs de dood.

6. Peace Lily

De Peace Lily is een andere plant die je beter kunt vermijden als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Nibbelen aan de bladeren van deze plant kan leiden tot irritatie van de mond en het spijsverteringskanaal.

7. Poinsettia

Poinsettia's zijn populair rond de feestdagen, maar hun bladeren kunnen braken en diarree veroorzaken als ze worden ingeslikt.

8. English Ivy

English Ivy is een andere plant die huidirritatie kan veroorzaken en zeer giftig is als het wordt ingeslikt.

9. Amaryllis

Amaryllis bollen bevatten giftige alkaloïden die braken, ademhalingsproblemen en zelfs tremoren kunnen veroorzaken.

10. Lelies

Sommige soorten lelies, zoals de Tiger Lily, Easter Lily en Asiatic Lily, zijn extreem giftig voor katten en kunnen nierfalen veroorzaken.

Onthoud, als je huisdieren of kleine kinderen hebt, is het belangrijk om te weten welke planten giftig kunnen zijn. Als je vermoedt dat je huisdier een giftige plant heeft ingeslikt, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. Voor mensen, bel een vergiftigingscentrum of zoek medische hulp als je denkt dat jij of iemand anders een giftige plant heeft gegeten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.