Ontdek 5 van de hardste planten die bijna alles overleven

FFolkert 4 september 2023 07:02

Als je denkt dat je geen groene vingers hebt, denk nog eens na. Er zijn talloze planten die verrassend veerkrachtig zijn en bestand tegen een breed scala aan omstandigheden. In dit artikel presenteren we je 5 van de hardste planten die bijna alles kunnen overleven.

De Sansevieria (Vrouwentong)

Deze plant, ook wel Vrouwentong genoemd, is een van de meest onverwoestbare planten die er zijn. Het kan overleven met weinig tot geen licht, heeft zeer weinig water nodig en kan temperaturen weerstaan van beneden het vriespunt tot boven de 40 graden Celsius. Het is ook bekend dat het de luchtkwaliteit verbetert door giftige stoffen te verwijderen.

De ZZ-plant (Zamioculcas Zamiifolia)

De ZZ-plant is een andere sterke kamerplant. Hij kan overleven in lage lichtomstandigheden en heeft een hoge droogtetolerantie. Het groeit langzaam, maar gestaag en heeft weinig onderhoud nodig.

De Vetplant (Succulent)

Vetplanten zijn bekend om hun vermogen om water op te slaan in hun dikke, vlezige bladeren, stelen en wortels, waardoor ze extreem droogte-tolerant zijn. Ze zijn ook ongediertebestendig en kunnen overleven in rotsachtige, onvruchtbare bodems.

De Aloë Vera

De Aloë Vera is niet alleen bekend voor zijn geneeskrachtige eigenschappen, maar is ook een zeer resistente plant. Het kan overleven in zowel droge als vochtige omstandigheden en heeft weinig water nodig.

De Rubberplant (Ficus Elastica)

Tot slot is er de Rubberplant, een sterke plant die zowel in de schaduw als in het licht kan overleven. Het heeft weinig water nodig en is bestand tegen de meeste soorten ongedierte.

Plant Waterbehoefte Lichtbehoefte Temperatuurtolerantie Ongedierte-resistentie
Sansevieria Laag Laag-Hoog Hoog Ja
ZZ-plant Laag Laag-Hoog Medium Ja
Vetplant Zeer laag Hoog Hoog Ja
Aloë Vera Laag Medium-Hoog Hoog Ja
Rubberplant Medium Low-Medium Medium Ja

Er zijn talloze andere harde planten die bijna alles kunnen overleven, maar dit zijn enkele van de beste opties voor beginnende tuiniers of mensen die gewoon niet veel tijd hebben om aan hun planten te besteden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.