Makkelijk te onderhouden kamerplanten voor drukke mensen

HHerman 3 augustus 2023 22:42

Drukke agenda? Geen groene vingers? Geen zorgen, dat betekent niet dat je geen mooie groene ruimte in je huis of kantoor kunt creëren. Er zijn veel kamerplanten die weinig onderhoud nodig hebben en perfect zijn voor drukke mensen zoals jij. Hier zijn enkele van de beste opties.

Vetplanten (Succulenten)

Vetplanten, ook wel succulenten genoemd, zijn ideaal voor drukke mensen. Deze planten slaan water op in hun dikke bladeren en kunnen daardoor lang zonder water. Ze hebben ook weinig licht nodig en zijn dus geschikt voor plekken waar minder direct zonlicht komt. Voorbeelden van vetplanten zijn de Aloë Vera en de Jade Plant.

Luchtzuiverende planten

Naast dat ze weinig onderhoud nodig hebben, zuiveren sommige planten ook nog eens de lucht. De Sansevieria en de Vrouwentong zijn hiervan goede voorbeelden. Deze planten hebben weinig water en licht nodig en zuiveren de lucht van schadelijke stoffen.

Kamerplanten voor donkere plekken

Sommige kamerplanten kunnen zelfs op donkere plekken groeien. De Aglaonema en de ZZ-plant zijn hier perfect voor. Ze hebben weinig water en licht nodig en zijn dus heel makkelijk te onderhouden.

Makkelijke kamerplanten voor kantoor

Voor op kantoor zijn er ook genoeg onderhoudsvrije opties. De Pannenkoekplant en de Kentia Palm zijn bijvoorbeeld planten die weinig aandacht nodig hebben en het goed doen onder verschillende lichtomstandigheden.

Tabel met makkelijk te onderhouden kamerplanten

Naam Plant Waterbehoefte Lichtbehoefte Extra kenmerken
Aloë Vera Weinig Weinig Zuivert de lucht
Sansevieria Weinig Matig Luchtzuiverend
Aglaonema Matig Weinig Groeit op donkere plekken
Pannenkoekplant Matig Veel Ideaal voor kantoor
Kentia Palm Veel Weinig Makkelijk te verzorgen

Met deze planten kun je een mooie groene ruimte creëren zonder dat het veel tijd of moeite kost. Dus zelfs als je het druk hebt, kun je nog steeds genieten van de voordelen van kamerplanten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.