Kruiden kweken in je keuken: Een simpele handleiding

HHerman 6 augustus 2023 07:01

Het kweken van je eigen kruiden in je keuken kan een leuke en lonende bezigheid zijn. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, deze simpele handleiding helpt je op weg.

De beste kruiden voor je keuken

Niet alle kruiden zijn gelijk als het gaat om het kweken in je keuken. Sommige kruiden gedijen beter binnenshuis dan andere. Hier is een lijst van enkele van de meest populaire kruiden die je in je keuken kunt kweken:

 • Basilicum
 • Peterselie
 • Munt
 • Oregano
 • Koriander
 • Rozemarijn

Hoe te beginnen met het kweken van kruiden

Het kweken van kruiden in je keuken is niet ingewikkeld. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen.

 1. Kies je kruiden: Beslis welke kruiden je wilt kweken. Houd rekening met je kookgewoontes en de hoeveelheid licht in je keuken.
 2. Koop de zaden: Je kunt zaden kopen bij tuinwinkels of online. Zorg ervoor dat je kiest voor zaden van hoge kwaliteit.
 3. Plant de zaden: Vul een pot met potgrond en plant de zaden volgens de instructies op de verpakking.
 4. Geef water en zorg: Zorg ervoor dat je kruiden voldoende water krijgen, maar niet te veel. De meeste kruiden houden van vochtige, maar niet doorweekte grond.
 5. Oogst: Snijd de kruiden af als ze groot genoeg zijn om te gebruiken in je recepten.

Het kweken van je eigen kruiden in je keuken kan niet alleen geld besparen, maar ook de smaak van je maaltijden verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met het kweken van je eigen kruiden met deze eenvoudige handleiding.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.