Kamerplanten die kunnen overleven in weinig licht

FFolkert 27 augustus 2023 07:01

Of je nu in een appartement zonder veel natuurlijk licht woont, of een donkere hoek in je huis wilt opleuken, er zijn tal van kamerplanten die kunnen bloeien in weinig licht. Hier zijn enkele kamerplanten die in dergelijke omstandigheden kunnen overleven, zodat je je interieur kunt opfleuren zonder je zorgen te maken over het lichtniveau.

Kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Hier zijn de top 10 kamerplanten die weinig licht nodig hebben:

 1. Sansevieria: Deze plant, ook wel bekend als de viper's bowstring hemp, is een ideale keuze voor ruimtes met weinig licht. Ze zijn opvallend en bijna onverwoestbaar.
 2. Dracaena: Deze plant kan in een verscheidenheid aan lichtomstandigheden overleven, maar heeft een voorkeur voor weinig licht.
 3. Pothos: Deze planten zijn geweldig voor donkere hoeken en vereisen weinig onderhoud.
 4. Aglaonema: Ook bekend als Chinese Evergreen, kan deze plant goed groeien in weinig licht en is ze zeer tolerant tegenover droge omstandigheden.
 5. Zamioculcas zamiifolia: Deze plant, ook wel de ZZ plant genoemd, is een sterke plant die kan overleven in weinig licht.
 6. Philodendron: Deze planten zijn bekend om hun vermogen om te gedijen in laag licht.
 7. Parlor Palm: Deze palmsoort heeft maar weinig licht nodig en is perfect voor binnenruimtes.
 8. Schaduwvaren: Deze varens doen het goed in laag licht en houden van een vochtige omgeving.
 9. Spider Plant: Deze planten kunnen groeien in een breed scala aan lichtomstandigheden, met inbegrip van weinig licht.
 10. Calathea: Deze planten hebben prachtige kleurrijke bladeren en hebben weinig licht nodig om te groeien.

Verzorging van kamerplanten bij weinig licht

Zelfs als een plant kan overleven in weinig licht, heeft het nog steeds zorg nodig. Hier zijn enkele tips om je planten gezond te houden:

 • Water: Hoewel deze planten weinig licht nodig hebben, moeten ze nog steeds regelmatig worden bewaterd. Over het algemeen geldt: hoe minder licht, hoe minder water een plant nodig heeft.
 • Temperatuur: De meeste van deze planten geven de voorkeur aan temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius.
 • Bodem: Goede drainage is cruciaal. Zorg ervoor dat de grond licht en luchtig is en dat het water gemakkelijk kan weglopen.
 • Voeding: Voed je planten met een evenwichtige meststof om ervoor te zorgen dat ze de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

Kamerplanten die weinig licht nodig hebben zijn ideaal voor iedereen die een groener interieur wil zonder zich zorgen te maken over het lichtniveau. Met de juiste zorg kunnen deze planten nog jarenlang floreren, zelfs in de donkerste hoeken van je huis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.