In 7 stappen naar een prachtige rotstuin

FFolkert 22 oktober 2023 07:01

Een rotstuin aanleggen lijkt misschien een uitdaging, maar met de juiste voorbereiding en een helder stappenplan, kan iedereen genieten van een eigen rotstuin. In dit artikel leggen we je uit hoe je in 7 stappen een prachtige rotstuin kunt realiseren. We delen niet alleen het stappenplan, maar ook handige tips en suggesties voor de beplanting.

Stap 1: Locatie kiezen De locatie van je rotstuin is cruciaal. Rotsplanten houden van zon en licht, dus kies een plek waar ze tenminste een paar uur per dag zon krijgen.

Stap 2: Grond voorbereiden Rotsplanten houden van goed gedraineerde grond. Zorg dat er geen staand water is, dit kan de planten namelijk doen rotten.

Stap 3: Rotspartijen plaatsen Het ontwerpen van de rotspartijen is de volgende stap. Je kunt hiervoor natuurlijke stenen gebruiken. Zorg dat de stenen stevig liggen en dat je voldoende ruimte overhoudt voor de beplanting.

Stap 4: Beplanting kiezen Er zijn veel verschillende soorten rotsplanten, elk met hun eigen unieke kenmerken. Hieronder een tabel met enkele plantensuggesties:

Plantensoort Kenmerken
Sedum Deze planten zijn laagblijvend en hebben weinig onderhoud nodig.
Thymus Dit is een bodembedekker die het goed doet in rotstuinen.
Campanula Deze plant bloeit met mooie blauwe bloemen.

Stap 5: Planten plaatsen Plant de planten tussen de stenen. Zorg dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien.

Stap 6: Water geven Geef de planten na het planten voldoende water. Wees echter voorzichtig met overbewatering.

Stap 7: Onderhoud Een goed onderhouden rotstuin blijft er mooi uitzien. Verwijder onkruid en houd de planten goed in de gaten.

Met deze 7 stappen heb je hopelijk een goed inzicht gekregen in hoe je een eigen rotstuin kunt aanleggen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.