In 5 stappen naar een bijvriendelijke tuin

HHerman 2 september 2023 09:31

Ben jij een natuurliefhebber die graag bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin? Dan is dit artikel voor jou! We nemen je mee door 5 stappen om je tuin bijvriendelijk te maken. Van het kiezen van de juiste planten tot het creëren van een bijenparadijs, we hebben alle informatie die je nodig hebt. Laten we beginnen!

Stap 1: Kies de juiste planten en bloemen

Het allerbelangrijkste voor een bijvriendelijke tuin zijn de planten en bloemen die je kiest. Bijen zijn vooral gek op bloemen met veel nectar en stuifmeel. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met planten en bloemen die bijen aantrekken.

Planten Bloemen
Lavendel Zonnebloem
Munt Korenbloem
Rozemarijn Margriet
Vlinderstruik Goudsbloem
Klimop Klaproos

Stap 2: Zorg voor water

Naast voedsel, hebben bijen ook water nodig. Een kleine vijver of een vogelbadje met wat stenen erin voor de bijen om op te landen is perfect.

Stap 3: Vermijd pesticiden

Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor bijen. Gebruik in plaats daarvan natuurlijke methoden om ongedierte in je tuin te bestrijden.

Stap 4: Creëer een bijenhotel

Een bijenhotel is een geweldige manier om bijen een plek te geven om te rusten en zich voort te planten. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of zelf maken.

Stap 5: Laat wat rommel liggen

Bijen houden van een beetje rommel. Laat wat takken, bladeren en droog gras liggen als een natuurlijk huis voor de bijen.

Nu je deze stappen kent, ben je klaar om je tuin bijvriendelijk te maken. Vergeet niet dat elke verandering, hoe klein ook, een groot verschil kan maken voor de bijen. Dus waar wacht je nog op? Maak je tuin bijvriendelijk en geniet van de zoemende geluiden van bijen terwijl je bijdraagt aan de biodiversiteit.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.