Hoe maak je een verticale kruidentuin in je keuken

HHerman 10 augustus 2023 21:02

Heb je altijd al kruiden in je eigen keuken willen kweken, maar niet genoeg ruimte? Een verticale kruidentuin kan de oplossing zijn. Het is niet alleen een geweldige manier om ruimte te besparen, maar het brengt ook groen in je huis en geeft je toegang tot verse kruiden telkens wanneer je kookt.

Kies je Kruiden

De eerste stap voor het maken van een verticale kruidentuin is het kiezen van de kruiden die je wilt kweken. Hier zijn enkele van de beste kruiden voor verticale tuinen:

  1. Basilicum
  2. Rozemarijn
  3. Tijm
  4. Munt
  5. Peterselie
  6. Koriander

Deze kruiden zijn allemaal vrij gemakkelijk te kweken en hebben vergelijkbare licht- en waterbehoeften.

Het Opzetten van je Verticale Kruidentuin

Er zijn verschillende manieren om een DIY verticale kruidentuin in de keuken te maken. Voor kleinere keukens kan een hangende schoenorganizer een effectieve oplossing zijn. Vul gewoon elke zak met potgrond en plant je kruiden.

Voor grotere ruimten kun je een ladder-stijl kruidentuin overwegen. Dit vereist wat meer werk, maar het resultaat is een prachtige, ruimtebesparende tuin.

Onderhoud van je Kruidentuin

Een verticale kruidentuin vereist regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat je planten gezond blijven. Dit omvat het regelmatig water geven van je kruiden, het controleren op tekenen van ziekte of plagen, en het regelmatig oogsten van je kruiden om aanmoedigen nieuwe groei.

Door een verticale kruidentuin in je keuken te hebben, kun je genieten van het kweken van je eigen kruiden en het toevoegen van verse smaken aan je maaltijden. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen