Hoe je een wilde bloementuin maakt

FFolkert 2 september 2023 12:41

Wil je een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegen aan je tuin? Overweeg dan een wilde bloementuin aan te leggen. Wilde bloementuinen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar bieden ook een geweldige habitat voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. In dit artikel lees je hoe je je eigen wilde bloementuin kunt maken.

Waarom een wilde bloementuin?

Een wilde bloementuin is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit. Door verschillende soorten wilde bloemen te planten, creëer je een habitat voor verschillende soorten insecten, vogels en kleine dieren.

De juiste bloemen kiezen

Bij het aanleggen van je bloementuin, is het belangrijk om de juiste bloemen te kiezen. Niet alle bloemen zijn geschikt voor een wilde bloementuin. Hieronder vind je een lijst van enkele geschikte bloemen voor een wilde bloementuin:

 • Madeliefje
 • Klaproos
 • Wilde margriet
 • Korenbloem
 • Vlinderstruik
 • Lavendel

Stap voor stap je wilde bloementuin aanleggen

Het aanleggen van een wilde bloementuin is eenvoudiger dan je misschien denkt. Hieronder volgt een eenvoudig stappenplan:

 1. Locatie kiezen: Kies een plek in je tuin die veel zonlicht krijgt. Wilde bloemen hebben veel zon nodig om goed te kunnen groeien.
 2. Grond voorbereiden: Verwijder alle bestaande beplanting en maak de grond los. Voeg eventueel compost toe om de grond te verrijken.
 3. Zaaien: Strooi het zaad gelijkmatig over de grond. Druk het zaad lichtjes in de grond, maar bedek het niet.
 4. Water geven: Geef de zaden water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.
 5. Onderhoud: Geef de bloemen water als de grond droog is en verwijder eventueel onkruid.

Met deze stappen heb je in een handomdraai je eigen wilde bloementuin aangelegd. Geniet van de prachtige bloemen en de levendige natuur die ze aantrekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.