Genieten van je tuin in de herfst: Wat te planten

FFolkert 14 februari 2024 07:06

Met de komst van de herfst krijgt je tuin een totaal andere uitstraling. De zomerbloeiers maken plaats voor de warme kleuren van de herfst. Maar, welke planten kun je nu het beste in je tuin zetten om volop van de herfst te kunnen genieten? In dit artikel geven we je een overzicht van de mooiste herfstplanten en geven we je tips voor het onderhouden van je herfsttuin.

Wat te planten in de herfst

Er zijn veel planten die in de herfst schitterende kleuren laten zien. Hierbij geven we je een overzicht van de beste planten voor de herfst:

Plant Kleur Bijzonderheden
Winterheide Paars Bloeit van september tot april
Japanse esdoorn Rood Geeft prachtige herfstkleuren
Chrysanten Diverse kleuren Komen in de herfst tot bloei
Siergrassen Bruin Mooi contrast met andere herfstkleuren
Vuurdoorn Oranje/rood Bessen trekken vogels aan

Het onderhouden van deze planten is redelijk eenvoudig. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende water, zeker in droge periodes. Ook het bemesten van de planten in de herfst is aan te raden, dit zorgt voor een betere groei en bloei.

Herfst tuin onderhoud

Niet alleen de plantkeuze, maar ook het onderhoud van je tuin is belangrijk in de herfst. Enkele tips voor herfst tuin onderhoud zijn:

  • Zorg voor voldoende bemesting van je planten.
  • Ruim afgevallen bladeren op om schimmelvorming te voorkomen.
  • Geef de planten voldoende water.
  • Zorg voor voederplaatsen voor vogels.
  • Bescherm je planten tegen vorst met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

Herfstkleur in de tuin

Naast de plantkeuze en het onderhoud, kun je ook met enkele simpele tips meer herfstkleur in je tuin brengen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een pompoen op een zichtbare plaats of het gebruiken van sierkalebassen als decoratie. Ook het maken van een herfstkrans of het plaatsen van herfstbloeiers in potten kan je tuin een heerlijke herfstsfeer geven.

Kortom, er zijn veel manieren om van je tuin in de herfst te genieten. Door de juiste planten te kiezen en je tuin goed te onderhouden, heb je de hele herfst plezier van je tuin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.