De top 5 bomen voor kleine tuinen

HHerman 15 augustus 2023 20:37

Is de ruimte in je tuin beperkt, maar wil je toch graag wat bomen planten? Geen zorgen, er zijn genoeg soorten die perfect zijn voor de kleinere tuin. In dit artikel geven we je de top 5 bomen voor kleine tuinen.

1. Dwergsierappel (Malus 'Red Sentinel')

De Dwergsierappel is een compacte boom die prachtige roze bloesems produceert in het voorjaar, gevolgd door rode vruchten in de herfst. Deze boom heeft niet veel ruimte nodig en groeit langzaam, waardoor hij perfect is voor de kleinere tuin.

2. Japanse esdoorn (Acer palmatum)

De Japanse esdoorn is een populaire keuze voor kleine tuinen. De boom heeft prachtige rode bladeren die in de herfst veranderen in oranje en geel. De Japanse esdoorn is niet te groot, waardoor hij de perfecte keuze is voor een kleine tuin.

3. Sierkers (Prunus 'Amanogawa')

De Sierkers is een slanke, rechtop groeiende boom die perfect is voor kleine tuinen. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige roze bloesems, en in de herfst verkleuren de bladeren naar oranje en rood.

4. Bolcatalpa (Catalpa bignonioides 'Nana')

De Bolcatalpa is een compacte boom met grote, hartvormige bladeren. In de zomer bloeit de boom met witte bloemen. De boom is perfect voor kleine tuinen omdat hij niet te groot wordt.

5. Magnolia (Magnolia 'Susan')

De Magnolia 'Susan' is een compacte boom met prachtige paarse bloemen in het voorjaar. De boom heeft niet veel ruimte nodig, waardoor hij perfect is voor een kleine tuin.

Boom Eigenschappen
Dwergsierappel Compact, langzaamgroeiend, roze bloesems, rode vruchten
Japanse esdoorn Rode bladeren, veranderen in oranje en geel in de herfst
Sierkers Slank, rechtop groeiend, roze bloesems, oranje en rode bladeren in de herfst
Bolcatalpa Compact, grote hartvormige bladeren, witte bloemen
Magnolia Compact, paarse bloemen

Het kiezen van de juiste boom voor een kleine tuin kan een uitdaging zijn, maar er is zeker een boom die bij jouw tuin past. Hou de grootte van de boom, de groeiwijze en de eigenschappen zoals bloemen en bladeren in gedachte bij het maken van je keuze.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.