De beste seizoenen voor het planten van verschillende bloemen

HHerman 4 oktober 2023 16:07

Het kennen van de beste seizoenen voor het planten van verschillende bloemen kan het verschil maken tussen een levendige, bloeiende tuin en een die worstelt om te groeien. Of je nu een beginnende tuinier bent die op zoek is naar wat basisinformatie of een ervaren groene duim die graag nieuwe dingen leert, dit artikel zal je helpen je tuin tot zijn volle potentieel te laten bloeien.

Wanneer bloemen planten

Het tijdstip waarop je bloemen plant, hangt af van het soort bloem en de specifieke behoeften ervan. Sommige bloemen doen het beter als ze in het voorjaar worden geplant, terwijl andere gedijen als ze in de zomer, herfst of zelfs winter worden geplant.

Bloemen planten in het voorjaar

Het voorjaar is een geweldige tijd om een breed scala aan bloemen te planten. Enkele voorbeelden van bloemen die goed doen als ze in het voorjaar worden geplant, zijn:

 1. Dahlia's
 2. Freesia's
 3. Iris
 4. Narcissen
 5. Lelies

Bloemen planten in de zomer

Hoewel veel mensen denken dat de zomer niet de beste tijd is om bloemen te planten vanwege de hitte, zijn er nog steeds veel soorten die het goed doen in de zomermaanden. Enkele bloemen die je kunt overwegen voor de zomer zijn:

 1. Zonnebloemen
 2. Petunia's
 3. Goudsbloemen
 4. Zinnia's
 5. Cosmos

Bloemen planten in de herfst

De herfst kan een fantastische tijd zijn om bloemen te planten, vooral omdat de grond nog warm is van de zomer, wat de wortelgroei kan stimuleren. Overweeg deze bloemen voor een kleurrijke herfsttuin:

 1. Viooltjes
 2. Chrysanten
 3. Aster
 4. Dahlia's
 5. Sedum

Bloemen planten in de winter

Hoewel de winter misschien niet de meest voor de hand liggende tijd is om bloemen te planten, zijn er enkele soorten die het goed doen in koudere omstandigheden. Enkele winterharde bloemen die je kunt planten zijn:

 1. Winterjasmijn
 2. Sneeuwklokjes
 3. Helleborus
 4. Kerstroos
 5. Winterheide

Het kennen van de beste seizoenen voor het planten van verschillende bloemen kan je helpen een prachtige, seizoensgebonden tuin te creëren. Door ervoor te zorgen dat je op het juiste moment plant, kun je ervoor zorgen dat je tuin het hele jaar door levendig en kleurrijk blijft. Experimenteer met verschillende typen en vind de mix die het beste werkt voor jou en je tuin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.