De 7 beste tuinplanten voor beginnende tuiniers

HHerman 2 september 2023 17:46

Als je net begint met tuinieren kan de keuze aan planten overweldigend zijn. Daarom hebben we in dit artikel de 7 beste tuinplanten voor beginnende tuiniers voor je op een rijtje gezet.

1. Lavendel

Lavendel is een geweldige keuze voor beginners. Deze plant is niet alleen prachtig en geurig, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk. Lavendel heeft veel zonlicht nodig en kan goed tegen droogte.

2. Goudsbloem

Goudsbloemen zijn mooie, bloeiende planten die gemakkelijk te kweken zijn en weinig zorg nodig hebben. Ze trekken ook nuttige insecten zoals bijen en vlinders aan, wat goed is voor je tuin.

3. Rozemarijn

Rozemarijn is een ideale plant voor beginners. Het is een kruid dat niet alleen in de keuken kan worden gebruikt, maar ook een mooie aanwinst is voor je tuin. Rozemarijn kan goed tegen droogte en heeft weinig verzorging nodig.

4. Zonnebloem

Zonnebloemen zijn prachtig en gemakkelijk te kweken. Ze hebben veel zonlicht nodig en groeien snel. Bovendien trekken ze bijen en vogels aan.

5. Geranium

Geraniums zijn populaire tuinplanten die ook geschikt zijn voor beginnende tuiniers. Ze bloeien de hele zomer door en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Geraniums hebben wel regelmatig water nodig.

6. Hortensia

Hortensia's zijn prachtige bloeiende planten die ook geschikt zijn voor beginners. Ze hebben wel wat meer verzorging nodig dan de andere planten op deze lijst, maar het resultaat is het zeker waard.

7. Viooltjes

Viooltjes zijn kleine, kleurrijke bloemen die gemakkelijk te kweken zijn. Ze zijn perfect voor beginners en kunnen zowel in potten als in de tuin worden geplant.

Hier is een overzicht van de 7 beste tuinplanten voor beginnende tuiniers:

Plant Onderhoud Zonlicht
Lavendel Laag Veel
Goudsbloem Laag Veel
Rozemarijn Laag Veel
Zonnebloem Laag Veel
Geranium Midden Veel
Hortensia Hoog Half schaduw
Viooltjes Laag Half schaduw

Beginnen met tuinieren kan een uitdaging zijn, maar met deze planten wordt het een stuk gemakkelijker. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, mooi en perfect voor beginners. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.