De 7 beste planten voor je kantoor

FFolkert 12 november 2023 07:06

Je kantoor kan altijd wel wat frisse lucht gebruiken. En wat is een betere manier om dit te bereiken dan met luchtzuiverende planten? Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Ze kunnen de luchtkwaliteit verbeteren, stress verminderen en zelfs de productiviteit verhogen. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 7 beste planten voor je kantoor.

1. Sansevieria (Vrouwentong)

Ook bekend als Vrouwentong, is de Sansevieria een uitstekende kantoorplant. Het heeft weinig licht en water nodig en is daardoor zeer onderhoudsarm. Bovendien staat de Sansevieria erom bekend de lucht te zuiveren van giftige stoffen.

2. Philodendron

De Philodendron is een populaire kantoorplant vanwege zijn vermogen om te overleven onder vrijwel elke lichtomstandigheid. Daarnaast zuivert deze plant de lucht van schadelijke chemicaliën.

3. Zamioculcas (ZZ-plant)

De ZZ-plant is een sterke plant die kan overleven in zowel lichte als donkere omstandigheden. Het heeft weinig water nodig en is daarom ideaal voor mensen die hun planten vaak vergeten water te geven.

4. Aglaonema (Chinese Evergreen)

De Aglaonema is een uitstekende plant voor kantoren met weinig licht. Deze plant helpt ook bij het filteren van de lucht.

5. Dracaena

De Dracaena is een geweldige plant voor kantoren omdat het de luchtkwaliteit kan verbeteren door het verwijderen van chemicaliën zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht.

6. Ficus elastica (Rubberplant)

De rubberplant is niet alleen mooi, maar ook effectief in het zuiveren van de lucht. Het kan overleven in zowel lichte als donkere omstandigheden en heeft matig water nodig.

7. Epipremnum aureum (Goudrank)

Beter bekend als de Goudrank, deze plant is eenvoudig te onderhouden en perfect voor kantooromgevingen. Het kan overleven in lage lichtomstandigheden en helpt om de lucht te zuiveren.

Kantoorplanten kunnen dus echt bijdragen aan een gezondere en aangenamere werkomgeving! Dus waarom zou je je werkplek niet verrijken met een paar van deze prachtige, luchtzuiverende planten?

Meer artikelen