De 5 beste kamerplanten voor lage lichtomstandigheden

FFolkert 1 maart 2024 07:06

In onze huizen hebben we vaak kamers met weinig natuurlijk licht. Of het nu een badkamer zonder ramen is, een donkere hoek in de woonkamer, of een kantoor met slechts kunstmatige verlichting, er is altijd wel een plek waar het moeilijk is om planten te laten groeien. Gelukkig zijn er kamerplanten die juist uitblinken in deze lage lichtomstandigheden. In dit artikel delen we de vijf beste kamerplanten voor donkere ruimtes.

1. Zamioculcas (ZZ-plant)

De Zamioculcas, ook wel bekend als de ZZ-plant, is de ultieme overlevingskunstenaar. Hij kan overleven in zowel lage lichtomstandigheden als in fel, indirect licht. Bovendien heeft deze plant weinig water nodig en is hij resistent tegen de meeste ziekten en plagen.

2. Sansevieria (vrouwentong)

De Sansevieria, ook wel bekend als de vrouwentong, is een andere uitstekende kamerplant voor lage lichtomstandigheden. De plant heeft weinig verzorging nodig en kan overleven in bijna elke omgeving.

3. Epipremnum aureum (goudpothos)

De Epipremnum aureum, ook wel bekend als goudpothos, is een snelgroeiende klimplant die goed gedijt in lage lichtomstandigheden. Hij kan zowel aan de muur worden gehangen als op een plank worden geplaatst.

4. Aspidistra elatior (kastplant)

De Aspidistra elatior, ook wel bekend als de kastplant, is een andere uitstekende keuze voor donkere hoeken. Het is een langzaam groeiende plant die bekend staat om zijn vermogen om te overleven in extreem lage lichtomstandigheden.

5. Aglaonema (Chinese evergreen)

De Aglaonema, ook wel bekend als de Chinese Evergreen, is een populaire kamerplant die in een verscheidenheid van lichtomstandigheden kan groeien, waaronder lage lichtomstandigheden.

Kamerplant Verzorgingsniveau Waterbehoefte Lichtbehoefte
Zamioculcas (ZZ-plant) Laag Weinig Laag tot fel indirect
Sansevieria (vrouwentong) Laag Weinig Laag tot fel indirect
Epipremnum aureum (goudpothos) Gemiddeld Gemiddeld Laag tot fel indirect
Aspidistra elatior (kastplant) Laag Weinig Extreem laag
Aglaonema (Chinese evergreen) Gemiddeld Gemiddeld Laag tot fel indirect

Het is belangrijk om te onthouden dat 'lage lichtomstandigheden' niet hetzelfde is als 'geen licht'. Alle planten hebben een zekere hoeveelheid licht nodig om te kunnen groeien. Maar deze vijf planten zijn bijzonder vergevingsgezind en flexibel als het gaat om lichtomstandigheden. Het zijn de perfecte keuzes voor die donkere hoeken in je huis waar andere planten het moeilijk hebben om te overleven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.