De 5 beste kamerplanten voor donkere kamers

FFolkert 13 oktober 2023 17:42

Het vinden van de juiste planten voor donkere kamers kan een uitdaging zijn. Niet alle planten hebben hetzelfde lichtniveau nodig, en sommige doen het zelfs beter in schaduwrijke omstandigheden. Dus, welke planten zijn het beste voor donkere ruimtes? Laten we het uitzoeken!

1. De Zamioculcas (ZZ Plant)

De Zamioculcas, ook wel bekend als de ZZ Plant, is een van de beste kamerplanten voor donkere ruimtes. Deze plant heeft zeer weinig licht nodig en kan zelfs in vrijwel volledige duisternis overleven. Bovendien heeft de ZZ Plant weinig water nodig, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die nieuw zijn in de wereld van het kweken van planten of voor degenen die gewoon een onderhoudsarme plant willen.

2. De Sansevieria (Slangenplant)

De Sansevieria, of Slangenplant, is een andere fantastische keuze voor donkere ruimtes. Deze plant kan overleven in lage lichtomstandigheden en heeft ook weinig water nodig. De Slangenplant heeft lange, puntige bladeren die een interessante visuele aanvulling zijn op elke kamer.

3. De Aspidistra (IJzeren plant)

De Aspidistra, ook wel bekend als de IJzeren plant, is een uitstekende plant voor donkere kamers. Deze plant is zeer tolerant voor lage lichtomstandigheden en heeft mooie, brede bladeren. De IJzeren plant heeft zijn naam te danken aan zijn vermogen om te overleven onder moeilijke omstandigheden.

4. De Dracaena

De Dracaena is een andere geweldige keuze voor donkere ruimtes. Deze plant komt in verschillende soorten, elk met hun eigen unieke bladvormen en kleuren. De Dracaena heeft weinig licht nodig en is vrij makkelijk te verzorgen.

5. De Epipremnum aureum (Gouden Pothos)

De Epipremnum aureum, of Gouden Pothos, is een populaire kamerplant die goed groeit in lage lichtomstandigheden. Deze plant heeft hartvormige bladeren en kan zowel opgehangen als op een oppervlak geplaatst worden.

Plant Lichtbehoefte Waterbehoefte
Zamioculcas (ZZ Plant) Weinig Weinig
Sansevieria (Slangenplant) Weinig Weinig
Aspidistra (IJzeren plant) Weinig Gemiddeld
Dracaena Weinig Gemiddeld
Epipremnum aureum (Gouden Pothos) Weinig Gemiddeld

Zoals u kunt zien, zijn er tal van opties als het gaat om kamerplanten die goed groeien in donkere kamers. Of je nu op zoek bent naar een plant voor een donkere hoek in je woonkamer, slaapkamer of kantoor, er is altijd wel een plant die bij je past.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.