De 5 beste bloemen om in de zomer te planten

HHerman 8 december 2023 07:06

Het planten van bloemen in de zomer kan een geweldige manier zijn om je tuin op te fleuren. Of het nu voor je voortuin, achtertuin of bloempotten is, er zijn tal van prachtige zomerbloemen die je kunt planten om de perfecte zomerse sfeer te creëren. In dit artikel nemen we een kijkje naar de top 5 beste bloemen om in de zomer te planten.

Zonnebloemen (Helianthus)

Zonnebloemen zijn een klassieker voor de zomer. Ze zijn eenvoudig te planten en kunnen gigantisch groot worden, waardoor ze een opvallend statement maken in elke tuin. Bovendien zijn ze een geweldige keuze voor kinderen omdat ze snel groeien en leuk zijn om naar te kijken.

Lavendel (Lavandula)

Lavendel is een andere geweldige keuze voor de zomer. Deze planten doen het goed in volle zon en hebben weinig water nodig, waardoor ze ideaal zijn voor drogere gebieden of voor tuiniers die weinig tijd hebben voor onderhoud.

Dahlia's

Dahlia's zijn prachtige bloemen die in vele verschillende kleuren komen. Ze bloeien de hele zomer door en zijn dus een geweldige keuze voor diegenen die een constante bron van kleur in hun tuin willen.

Petunia's

Petunia's zijn populaire zomerbloemen vanwege hun heldere en levendige kleuren. Ze groeien goed in hanging baskets en potten, en kunnen een mooie aanvulling zijn op elk huis of tuin.

Rozen

Het zou geen zomer zijn zonder rozen. Deze klassieke bloem komt in vele variëteiten en kleuren, en sommige soorten bloeien de hele zomer door. Ze vereisen wat meer verzorging dan andere bloemen, maar de schoonheid en geur die ze bieden, zijn het waard.

Hier is een handige tabel met de naam, bloeitijd, en verzorgingstips van elk van deze bloemen:

Naam Bloeitijd Verzorgingstips
Zonnebloemen Zomer Volle zon, regelmatig water
Lavendel Zomer Volle zon, weinig water
Dahlia's Zomer Volle zon tot halfschaduw, regelmatig water
Petunia's Zomer tot herfst Volle zon, voldoende water en mest
Rosen Zomer Volle zon, regelmatig water en mest, snoeien in het vroege voorjaar

Zoals je kunt zien, zijn er genoeg geweldige opties als het gaat om bloemen planten in de zomer. Al deze bloemen kunnen prachtige toevoegingen zijn aan je tuin, en ze kunnen helpen om wat extra kleur en leven te brengen in die hete zomerdagen. Onthoud dat het belangrijk is om elke plant goed te verzorgen, zodat ze gezond blijven en de hele zomer door blijven bloeien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.