De 5 beste bloeiende planten voor je balkon

HHerman 4 augustus 2023 09:07

Wie zegt dat balkons niet groen kunnen zijn? Met de juiste planten kun je een klein paradijsje creëren op je eigen balkon. Maar welke planten zijn de beste keuze? In dit artikel bespreken we de 5 beste bloeiende planten die je balkon omtoveren tot een prachtige buitenruimte.

1. Geraniums

Geraniums zijn een van de meest populaire bloeiende planten voor balkons. Ze hebben prachtige, felgekleurde bloemen en zijn erg makkelijk te onderhouden. Deze planten houden van zon, maar kunnen ook in halfschaduw groeien. Ideaal voor als je een balkon hebt dat niet de hele dag in de zon ligt.

2. Petunia's

Petunia's zijn de perfecte keuze als je op zoek bent naar een plant die de hele zomer door bloeit. Deze planten hebben grote, opvallende bloemen en komen in veel verschillende kleuren. Ze hebben wel veel zon en water nodig, dus zorg ervoor dat je ze goed verzorgt.

3. Lavendel

Niets ruikt zo heerlijk als lavendel. Deze planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze geven ook een fijne geur af. Lavendel houdt van zon en heeft niet veel water nodig, wat ze tot een onderhoudsvriendelijke optie maakt.

4. Fuchsia

Fuchsia's zijn perfect voor schaduwrijke balkons. Ze hebben prachtige, hangende bloemen die veel kleur toevoegen aan je buitenruimte. Fuchsia's hebben wel veel water nodig, dus zorg ervoor dat je ze regelmatig water geeft.

5. Rozemarijn

Rozemarijn is niet alleen een heerlijk kruid om mee te koken, maar het is ook een geweldige plant voor je balkon. Rozemarijn bloeit in de lente met kleine, blauwe bloemen en geeft een fijne geur af. Deze plant houdt van zon en heeft weinig onderhoud nodig.

Hieronder staat een handige tabel met deze vijf planten en hun belangrijkste kenmerken:

Plant Bloei periode Standplaats Waterbehoefte
Geranium Zomer Zon/halfschaduw Gemiddeld
Petunia Zomer Zon Veel
Lavendel Zomer Zon Weinig
Fuchsia Zomer Schaduw/halfschaduw Veel
Rozemarijn Lente Zon Weinig

Kortom, er zijn genoeg prachtige bloeiende planten die je balkon een frisse, nieuwe look kunnen geven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.