De 10 mooiste grassen voor je tuin

HHerman 18 september 2023 15:12

Elke tuinier weet dat de juiste keuze en verzorging van grassen de sleutel kan zijn tot een prachtige tuin. Maar met zoveel soorten grassen om uit te kiezen, kan het soms moeilijk zijn om de perfecte gras voor je tuin te vinden. Hier zijn de 10 mooiste grassen die je tuin kunnen verfraaien.

1. Pampasgras

Pampasgras is een opvallende verschijning in elke tuin. Het heeft lange, pluizige bloeiwijzen die prachtig wuiven in de wind. Het is perfect voor grote tuinen en doet het goed in zonnige tot halfschaduwrijke plekken.

2. Zegge

Zegge is een prachtig gras dat het goed doet in schaduwrijke plekken. Het heeft prachtige groene bladeren die het hele jaar door kleur toevoegen aan je tuin.

3. Blauw schapengras

Blauw schapengras is een laagblijvend gras dat perfect is voor kleine tuinen of borders. Het heeft prachtige blauwe bladeren die een mooi contrast vormen met andere planten.

4. Japanse bloedgras

Japanse bloedgras is een uniek gras met rode en groene bladeren. Het is perfect voor het toevoegen van kleur en interesse aan je tuin.

5. Lampenpoetsersgras

Lampenpoetsersgras, ook bekend als Pennisetum, is een siergras dat bekend staat om zijn pluizige bloeiwijzen die lijken op de borstels van een lampenpoetser.

6. Prachtriet

Prachtriet, ook bekend als Miscanthus, is een hoog gras dat prachtig staat in grote tuinen. Het heeft lange, smalle bladeren en prachtige pluimen.

7. Vedergras

Vedergras, ook bekend als Stipa, is een siergras met delicate, veerachtige bloeiwijzen. Het is perfect voor het toevoegen van textuur en beweging aan je tuin.

8. Blauw pijlriet

Blauw pijlriet is een imposant gras dat prachtig wuivende blauwe stengels heeft. Het is perfect voor het toevoegen van hoogte en structuur aan je tuin.

9. Zebra gras

Zebra gras is een opvallend gras met heldergroene bladeren met gele strepen. Het is een prachtige aanvulling op elke tuin.

10. Rietgras

Rietgras, ook bekend als Calamagrostis, is een hoog gras dat perfect is voor het toevoegen van structuur en hoogte aan je tuin.

Gras Kenmerken Verzorging
Pampasgras Lange, pluizige bloeiwijzen, goed voor grote tuinen Zonnig tot halfschaduwrijk
Zegge Groene bladeren, goed voor schaduwrijke plekken Schaduw
Blauw schapengras Laagblijvend, blauwe bladeren Zonnig
Japanse bloedgras Rode en groene bladeren, kleurrijk Zonnig tot halfschaduwrijk
Lampenpoetsersgras Pluizige bloeiwijzen, siergras Zonnig
Prachtriet Hoog, smalle bladeren en pluimen Zonnig tot halfschaduwrijk
Vedergras Delicate, veerachtige bloeiwijzen Zonnig
Blauw pijlriet Hoog, blauwe stengels Zonnig
Zebra gras Groene bladeren met gele strepen Zonnig tot halfschaduwrijk
Rietgras Hoog, goed voor structuur Zonnig

Het kiezen van de juiste grassen voor je tuin hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van je tuin, de hoeveelheid zonlicht en de soort grond waar je mee werkt. Door te kiezen voor grassen die goed passen bij je omstandigheden, kun je zorgen voor een gezonde en bloeiende tuin het hele jaar door.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.