De 10 beste planten voor een verticale tuin

HHerman 11 oktober 2023 16:27

Een verticale tuin is een geweldig idee voor mensen die groen willen zijn, maar beperkte ruimte hebben. Maar welke planten kunnen het beste in een verticale tuin worden geplant? Hier zijn de 10 beste planten die je kunt overwegen.

1. Klimop

Klimop is een geweldige plant voor verticale tuinen vanwege zijn vermogen om te groeien in zowel zon als schaduw. Het is ook zeer taai en kan goed tegen de elementen.

2. Vetplanten

Vetplanten zijn ideaal voor verticale tuinen omdat ze weinig onderhoud nodig hebben en in een verscheidenheid aan omstandigheden kunnen groeien.

3. Klimrozen

Klimrozen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan een verticale tuin. Ze hebben wel wat meer zorg nodig, maar de prachtige bloemen en de heerlijke geur zijn het waard.

4. Kruiden

Kruiden zoals munt, basilicum en rozemarijn zijn uitstekende keuzes voor een verticale tuin. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken.

5. Varens

Varens zijn goede opties voor schaduwrijke plekken in je verticale tuin. Ze voegen textuur en kleur toe aan je tuin.

6. Bromelia's

Bromelia's zijn kleurrijke tropische planten die goed groeien in verticale tuinen. Ze hebben veel licht nodig maar niet veel water.

7. Aardbeien

Aardbeien zijn een leuke en lekkere toevoeging aan je verticale tuin. Ze hebben veel zon en water nodig, maar zullen heerlijke vruchten produceren.

8. Sla

Sla is een geweldige optie voor een eetbare verticale tuin. Het groeit snel en je kunt het continu oogsten.

9. Sedum

Sedum is een vetplant die goed groeit in verticale tuinen. Het is droogtetolerant en heeft een variëteit aan kleuren en texturen.

10. Klimplanten

Klimplanten zoals clematis, wijnstokken en passiebloemen kunnen geweldig zijn in verticale tuinen. Ze nemen de ruimte mooi in en voegen veel visueel belang toe.

Een verticale tuin is niet alleen een ruimtebesparende oplossing, maar kan ook een mooie en productieve aanvulling zijn op je huis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.