De 10 beste kamerplanten voor schaduwrijke plekken

HHerman 28 augustus 2023 18:37

Wanneer je kamers hebt die weinig natuurlijk licht krijgen, kan het een uitdaging zijn om er planten te laten groeien. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg kamerplanten die gedijen op schaduwrijke plekken. Hier zijn de top 10 kamerplanten die perfect zijn voor de schaduwrijke plekken in je huis.

1. Sansevieria

Sansevieria, ook wel bekend als de slangplant of vrouwentong, is een van de meest onderhoudsvriendelijke kamerplanten. Het is zeer tolerant tegenover lage lichtomstandigheden en heeft weinig water nodig.

2. Pothos (Epipremnum aureum)

Pothos is een andere geweldige keuze voor schaduwrijke plekken. Het is een snelgroeiende klimplant die het goed doet in hangende manden en kan overleven in lage lichtomstandigheden.

3. Drakenboom (Dracaena)

Drakenbomen kunnen groeien in zowel schaduwrijke als heldere omstandigheden. Ze zijn ook luchtzuiverend en kunnen bijdragen aan een verbeterde luchtkwaliteit in je huis.

4. Kentia palm (Howea forsteriana)

Kentia palmen zijn populair vanwege hun elegante uitstraling en het vermogen om te overleven in lage lichtomstandigheden. Ze kunnen tot 3 meter hoog worden, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt.

5. Vrouwenhaarvaren (Adiantum)

Vrouwenhaarvarens hebben fijn, delicaat gebladerte en groeien het beste in vochtige, schaduwrijke omstandigheden. Ze zijn perfect voor badkamers of andere vochtige ruimtes in het huis.

6. Hartvaren (Hemionitis arifolia)

Hartvarens zijn schattige, hartvormige planten die het goed doen in lage lichtomstandigheden. Ze houden van een vochtige omgeving en hebben regelmatig water nodig.

7. Vredelelie (Spathiphyllum)

Vredelelies zijn prachtige planten met donkergroen blad en witte bloemen. Ze kunnen overleven in lage lichtomstandigheden en zijn ook bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen.

8. Chinese evergreen (Aglaonema)

Chinese evergreens zijn een van de meest populaire kamerplanten voor lage lichtomstandigheden. Ze hebben aantrekkelijk, gevlekt blad en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

9. Philodendron

Philodendrons zijn veelzijdige kamerplanten die gedijen in verschillende lichtomstandigheden, inclusief schaduw. Ze hebben aantrekkelijk, glanzend blad en zijn makkelijk te verzorgen.

10. ZZ-plant (Zamioculcas zamiifolia)

De ZZ-plant is een populaire keuze vanwege zijn vermogen om te overleven in lage lichtomstandigheden en zijn weerstand tegen ongedierte. De glanzende bladeren geven een verfijnde uitstraling aan elk interieur.

Plant Lichtbehoefte Waterbehoefte
Sansevieria Laag Weinig
Pothos Laag Matig
Dracaena Laag tot hoog Matig
Kentia palm Laag Matig
Vrouwenhaarvaren Laag Hoog
Hartvaren Laag Hoog
Vredelelie Laag Matig
Chinese evergreen Laag Matig
Philodendron Laag tot hoog Matig
ZZ-plant Laag Weinig

Deze planten zijn allemaal geweldige opties voor het aanbrengen van wat groen in de schaduwrijke hoeken van je huis. Ze zijn niet alleen in staat om te gedijen in minder lichte omstandigheden, maar ze voegen ook een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je interieur.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.