De 10 beste hangplanten voor je interieur

HHerman 3 januari 2024 07:07

Als je je interieur wilt opfrissen, zijn hangplanten een geweldige keuze. Ze brengen kleur en leven in elke ruimte, en de meeste zijn makkelijk te verzorgen. Hier zijn de 10 beste hangplanten die je kunt toevoegen aan je interieur.

1. Devil's Ivy (Epipremnum aureum)

De Devil's Ivy is een populaire hangplant dankzij zijn aantrekkelijke bladeren. Deze plant heeft niet veel licht of water nodig, waardoor hij perfect is voor donkere kamers of voor diegenen die niet veel tijd hebben om voor planten te zorgen.

2. String of Pearls (Senecio rowleyanus)

De String of Pearls is een unieke plant die er fantastisch uitziet in hangmanden. Deze plant heeft een hoop licht nodig, maar weinig water, waardoor hij ideaal is voor lichte, droge ruimtes.

3. Spider Plant (Chlorophytum comosum)

De Spider Plant is een klassieke kamerplant die niet veel zorg nodig heeft. Hij houdt van indirect licht en matig water, en hij is ook bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten.

4. Boston Fern (Nephrolepis exaltata)

De Boston Fern is een hangplant met weelderig groen loof. Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus hij doet het goed in badkamers of andere vochtige ruimtes.

5. Heartleaf Philodendron (Philodendron scandens)

De Heartleaf Philodendron is een flexibele plant die kan groeien in zowel lichte als donkere ruimtes. Hij heeft hartvormige bladeren die een mooie groene kleur geven aan elk interieur.

En hier is een tabel met de rest van de beste hangplanten voor je interieur:

Plantnaam Lichtbehoefte Waterbehoefte
6. English Ivy (Hedera helix) Indirect licht Matig water
7. Jade Necklace (Crassula rupestris) Veel licht Weinig water
8. Trailing Jade (Peperomia rotundifolia) Indirect licht Weinig water
9. Burro’s Tail (Sedum morganianum) Veel licht Weinig water
10. String of Hearts (Ceropegia woodii) Indirect licht Weinig water

Of je nu een beginner bent of een ervaren plantenliefhebber, er is een hangplant voor iedereen. Met de juiste zorg kunnen deze planten een prachtige aanvulling zijn op je interieur. Dus kies je favoriet en begin met het transformeren van je ruimte met de kracht van groen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.