De 10 beste binnenplanten voor beginners

HHerman 3 augustus 2023 11:12

Het beginnen met binnenplanten kan in eerste instantie ontmoedigend lijken, vooral als je geen groene vingers hebt. Maar maak je geen zorgen, er zijn veel planten die perfect zijn voor beginners vanwege hun onderhoudsvriendelijke karakter. Hier zijn de 10 beste binnenplanten voor beginners.

1. Pannenkoekenplant (Pilea peperomioides)

De Pannenkoekenplant, ook wel bekend als de Chinese money plant, is een populaire keuze onder beginners vanwege zijn unieke en aantrekkelijke uiterlijk. Deze plant heeft weinig water nodig en doet het goed in indirect zonlicht.

2. Graslelie (Chlorophytum comosum)

De Graslelie is een geweldige plant voor beginners omdat het zeer vergevingsgezind is als het gaat om verzorging. Het kan overleven in zowel licht als schaduw en heeft matig water nodig.

3. Aloë Vera

Aloë Vera is niet alleen makkelijk te verzorgen, maar heeft ook genezende eigenschappen. Het heeft een helder, indirect licht nodig en moet worden bewaterd als de grond droog voelt.

4. Sanseveria (Sansevieria trifasciata)

De Sanseveria, ook bekend als de vrouwentong, is een zeer veerkrachtige plant die bestand is tegen verschillende lichtomstandigheden en niet vaak water nodig heeft.

5. Kamerpalm (Chamaedorea elegans)

De Kamerpalm is een makkelijke plant om voor te zorgen en voegt een vleugje tropisch gevoel toe aan je huis. Het heeft indirect licht nodig en regelmatig water geven.

6. Philodendron

Philodendrons zijn er in vele soorten en maten, maar ze zijn allemaal vrij gemakkelijk te verzorgen. Ze zijn dol op indirect licht en hebben regelmatig water nodig.

7. Ficus (Ficus elastica)

De Ficus, ook wel de rubberboom genoemd, is een sterke plant die kan groeien in zowel helder als indirect licht. Het heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door droogt.

8. Cactus

Cactussen zijn ideaal voor beginners omdat ze zeer weinig water nodig hebben. Ze houden van veel licht en zijn verkrijgbaar in allerlei maten en vormen.

9. Yucca (Yucca elephantipes)

De Yucca is een stoere plant die goed tegen droogte kan. Het heeft veel licht nodig en slechts af en toe water.

10. Vetplanten

Vetplanten zijn uitstekende beginnersplanten omdat ze weinig water nodig hebben en bestand zijn tegen een verscheidenheid aan lichtomstandigheden.

En hier heb je het, de top 10 binnenplanten voor beginners. Vergeet niet dat elk huis anders is, dus het kan wat experimenteren vergen om de juiste plant voor jouw ruimte te vinden. Maar met deze planten op je shortlist ben je op de goede weg.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.