7 x de mooiste bloemen voor een pluktuin

HHerman 7 februari 2024 07:06

Een pluktuin is de droom van elke bloemenliefhebber. Het is een tuin waar je het hele jaar door bloemen kunt plukken voor in je vaas. Maar welke bloemen zijn nu het mooist voor een pluktuin? Hier zijn onze zeven favorieten.

1. Dahlia's

Dahlia's zijn een must in elke pluktuin. Ze zijn er in eindeloos veel kleuren en vormen, waardoor je altijd iets nieuws hebt om te plukken. Bovendien bloeien ze van de zomer tot de herfst, dus je hebt lang plezier van je Dahlia's.

2. Zonnebloemen

Zonnebloemen zijn een klassieker in de pluktuin. Ze zijn groot, opvallend en brengen een vleugje zomer in elke vaas. Bovendien zijn ze makkelijk te kweken en trekken ze veel bijen en vlinders aan.

3. Papaver

Papaver, of klaproos, is een prachtige, delicate bloem die in de lente bloeit. Deze bloem is perfect voor een vroege start van het plukseizoen. Papaver is er in veel verschillende kleuren, van rood tot roze en wit.

4. Gladiolen

Gladiolen zijn prachtige zomerbloeiers die perfect zijn voor de pluktuin. Ze hebben lange, opvallende bloemstengels die indruk maken in elke vaas. En ze zijn er in veel verschillende kleuren.

5. Lathyrus

Lathyrus, ofwel pronkerwt, is een heerlijk geurende bloem die perfect is voor de pluktuin. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en de bloemen blijven lang mooi in de vaas.

6. Cosmos

Cosmos is een gemakkelijke zomerbloeier die je pluktuin een wild en natuurlijk uiterlijk geeft. Ze zijn er in wit, roze en bordeaux, en trekken veel bijen en vlinders aan.

7. Goudsbloem

Als laatste maar niet minst, de goudsbloem. Deze vrolijke, geel-oranje bloem is een echte zomerbloeier en blijft lang mooi in de vaas. Bovendien zijn goudsbloemen eenvoudig te kweken en trekken ze veel nuttige insecten aan.

Nu je weet welke bloemen het mooist zijn voor een pluktuin, is het tijd om te beginnen met planten. Maar vergeet niet, een pluktuin is meer dan alleen mooie bloemen. Het gaat ook om het plezier van het tuinieren, het aantrekken van wilde dieren en het genieten van de natuur.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.