7 prachtige kamerplanten die weinig licht nodig hebben

HHerman 6 september 2023 12:08

Vind je het lastig om planten in leven te houden omdat je woning niet veel natuurlijk licht krijgt? Geen zorgen, er zijn tal van kamerplanten die weinig licht nodig hebben om te gedijen. Deze 7 prachtige kamerplanten kunnen zelfs in de meest schaduwrijke hoeken van je huis overleven!

1. Sansevieria

De Sansevieria, ook wel bekend als de slangenplant, is een van de makkelijkste kamerplanten om te verzorgen. Het heeft weinig licht nodig en kan ook weken zonder water. Bovendien bevordert de Sansevieria de luchtkwaliteit in je huis, waardoor het een populaire keuze is voor slaapkamers en kantoren.

2. Zamioculcas zamiifolia

De Zamioculcas zamiifolia (ZZ plant) heeft dikke bladeren die water opslaan, waardoor de plant langere perioden zonder water kan overleven. Bovendien heeft de ZZ plant weinig licht nodig, waardoor het een ideale plant is voor donkere hoeken in je huis.

3. Aglaonema

Aglaonema, ook wel bekend als de Chinese evergreen, is een van de meest populaire kamerplanten die weinig licht nodig hebben. Het heeft grote, donkergroene bladeren die de plant een exotische uitstraling geven. Aglaonema is ook gemakkelijk te verzorgen, wat het een ideale keuze maakt voor beginners.

4. Dracaena

De Dracaena is een grote kamerplant die weinig licht nodig heeft om te groeien. Het heeft lange, dunne bladeren die een mooie aanvulling zijn op elk interieur. De Dracaena is ook luchtzuiverend, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

5. Calathea

Calathea is een kamerplant die weinig licht nodig heeft en tegelijkertijd de lucht zuivert. Het heeft grote, felgekleurde bladeren die een opvallend element in je huis kunnen worden. Dit soort planten heeft wel wat meer verzorging nodig, maar hun schoonheid maakt dit meer dan goed.

6. Philodendron

Philodendron is een van de meest populaire kamerplanten die weinig licht nodig hebben. Het is gemakkelijk te verzorgen en heeft lange, hartvormige bladeren die je huis een frisse, groene uitstraling geven.

7. Pothos

Pothos, ook wel bekend als duivelsklimop, is een snelgroeiende kamerplant die weinig licht nodig heeft. Het is een ideale plant om in hangende manden te plaatsen, omdat de lange wijnstokken een mooi watervaleffect creëren.

Hier is een handige tabel die de belangrijkste kenmerken van elke plant samenvat:

Plant Verzorging Luchtreinigend
Sansevieria Makkelijk Ja
Zamioculcas zamiifolia Makkelijk Nee
Aglaonema Makkelijk Nee
Dracaena Gemiddeld Ja
Calathea Moeilijk Ja
Philodendron Makkelijk Ja
Pothos Makkelijk Nee

Met deze lijst van 7 prachtige kamerplanten die weinig licht nodig hebben, kun je zonder zorgen een groenere leefomgeving creëren, zelfs als je weinig natuurlijk licht in je huis hebt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.