7 kamerplanten die van schaduw houden

HHerman 24 januari 2024 07:06

Zoek je naar de perfecte planten om die donkere hoeken van je huis op te fleuren? Niet alle planten hebben zonlicht nodig om te bloeien. Er zijn veel kamerplanten die van schaduw houden en weinig licht nodig hebben. Hier zijn 7 van de beste schaduwminnende kamerplanten die je kunt overwegen voor je huis.

1. Vrouwentong (Sansevieria)

De Vrouwentong, ook wel bekend als de Sansevieria, is een van de meest populaire schaduwminnende kamerplanten. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en kan overleven in donkere hoeken van je huis waar andere planten moeite zouden hebben. De Vrouwentong heeft ook luchtzuiverende eigenschappen die kunnen helpen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren.

2. ZZ Plant (Zamioculcas)

De ZZ Plant, formeel bekend als Zamioculcas, is een andere geweldige optie voor donkere ruimtes. Deze plant is erg vergevingsgezind en kan overleven in zowel lage lichtomstandigheden als in de volle zon. De glanzende, veerachtige bladeren van de ZZ Plant voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.

3. Varens

Varens zijn klassieke schaduwplanten die in vele verschillende soorten komen, van de zachte Maidenhair Fern tot de sierlijke Boston Fern. Deze planten zijn perfect voor het vullen van donkere hoeken, omdat ze de voorkeur geven aan indirect licht en een hoge luchtvochtigheid.

4. Hartbladige Philodendron

Philodendron is een grote familie van kamerplanten, en veel van hen doen het goed in schaduwrijke omstandigheden. De hartbladige Philodendron, met zijn glanzende, hartvormige bladeren, is een bijzonder goede keuze voor donkere ruimtes.

5. Pothos (Epipremnum)

Pothos, ook wel bekend als duivel's wijnstok, is een sterke, gemakkelijk te verzorgen plant die goed groeit in de schaduw. Deze plant kan klimmen of hangen, afhankelijk van hoe je hem positioneert, en voegt een vleugje groen toe aan elke ruimte.

6. Aglaonema

Aglaonema, ook bekend als Chinese evergreen, is een uitstekende keuze voor donkere ruimtes vanwege zijn opvallende, kleurrijke bladeren. Deze plant kan overleven in lage lichtomstandigheden en is zeer tolerant tegenover vergetelijke watergevers.

7. Dracaena

Dracaena is een grote familie van planten die veel verschillende variaties en kleuren biedt. Veel soorten Dracaena, waaronder de populaire Dracaena marginata en Dracaena 'Janet Craig', doen het goed in donkere ruimtes.

Hier is een handige tabel die de zorgbehoeften van elk van deze planten samenvat:

Plant Lichtbehoefte Waterbehoefte
Vrouwentong Laag Laag
ZZ Plant Laag tot hoog Laag
Varens Indirect Hoog
Hartbladige Philodendron Laag tot medium Medium
Pothos Laag tot medium Medium
Aglaonema Laag Medium
Dracaena Laag tot medium Medium

Met deze planten in je huis, hoef je je geen zorgen te maken over het niet hebben van veel natuurlijk licht. Deze schaduwminnende kamerplanten zullen je huis opvrolijken en een aangename, levendige sfeer creëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.