7 ideeën voor het hergebruiken van oude tuinaccessoires

FFolkert 28 augustus 2023 07:16

Ga je de schuur of de zolder opruimen en kom je oude tuinaccessoires tegen die je niet meer gebruikt? Voordat je ze weggooit, bedenk dan dat je ze misschien kunt hergebruiken om je tuin een unieke touch te geven. Hier zijn zeven ideeën om je op weg te helpen.

1. Plantenbakken van oude gieters

Heb je oude gieters of waterkannen die lekken of roesten? Maak er plantenbakken van! Boor wat gaatjes in de bodem voor de afvoer, vul ze met potgrond en plant je favoriete bloemen. Je kunt ze zelfs aan een hek hangen voor een hangende tuin.

2. Vogelbad van oude schotels

Grote oude schotels of schalen kunnen een perfect vogelbad maken. Plaats ze op een stevige standaard, vul ze met water en kijk hoe de vogels komen badderen.

3. Tuinverlichting van oude lantaarns

Oude lantaarns kunnen een charmante tuinverlichting maken. Plaats er enkele LED-kaarsen in en hang ze op in je tuin voor een gezellige avondsfeer.

4. Mozaïek van oude tegels

Heb je nog wat oude tegels liggen? Breek ze in stukken en maak er een kleurrijk mozaïek van op een oude tafel of stoeprand.

5. Tuinmeubilair van oude kratten

Oude houten kratten kunnen eenvoudig worden omgetoverd tot rustieke tuinmeubelen. Stapel ze op elkaar voor een boekenkast of maak er een bankje van met wat kussens erop.

6. Tuindecoratie van oude gereedschappen

Oude gereedschappen zoals schoppen, harken of gieters kunnen worden omgetoverd tot unieke tuindecoraties. Hang ze aan de muur of zet ze in de tuin als kunstwerk.

7. Bloemstukken van oude fietsen

Een oude fiets kan een prachtig bloemstuk worden. Plaats potten met bloemen in de mand of waar de zadeltas zou zitten en zet de fiets in je tuin.

Idee Oude tuinaccessoire Nieuwe functie
1 Oude gieter Plantenbak
2 Oude schotel Vogelbad
3 Oude lantaarn Tuinverlichting
4 Oude tegels Mozaïek
5 Oude kratten Tuinmeubilair
6 Oude gereedschappen Tuindecoratie
7 Oude fiets Bloemstuk

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop oude tuinaccessoires kunnen worden hergebruikt. Met een beetje creativiteit en inspanning kun je je tuin een unieke en persoonlijke touch geven terwijl je ook bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.