7 beste bloemen voor je eerste moestuin

HHerman 6 augustus 2023 14:46

Of je nu een groene duim hebt of niet, het starten van je eerste moestuin kan een opwindende tijd zijn. Het kiezen van de juiste bloemen voor je tuin kan echter een uitdaging zijn. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 7 beste bloemen die je in je moestuin kunt planten.

1. Goudsbloem (Calendula officinalis)

De goudsbloem is een uitstekende keuze voor beginners. Ze zijn gemakkelijk te kweken en zorgen voor een geweldige kleurrijke toevoeging aan je tuin.

2. Zonnebloem (Helianthus annuus)

Zonnebloemen zijn niet alleen mooi, ze zijn ook bijzonder nuttig. Ze trekken nuttige insecten aan en kunnen ook worden gebruikt om vogels weg te houden van je andere planten.

3. Klaproos (Papaver)

Klaprozen zijn eenvoudig te kweken en voegen een vleugje kleur toe aan je tuin. Ze zijn ook bestand tegen droogte, waardoor ze een goede keuze zijn als je in een droger klimaat woont.

4. Lathyrus (Lathyrus odoratus)

Lathyrus, ook wel bekend als zoete erwt, is een prachtige klimplant die je tuin kan omtoveren in een ware bloemenzee.

5. Korenbloem (Centaurea cyanus)

Korenbloemen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar iets dat zowel mooi als nuttig is. Ze trekken nuttige insecten aan en zijn bestand tegen droogte.

6. Lavendel (Lavandula)

Lavendel is een geweldige keuze als je op zoek bent naar iets dat zowel mooi als geurig is. Bovendien trekt het nuttige insecten aan en is het bestand tegen droogte.

7. Petunia (Petunia)

Petunia's zijn een populaire keuze voor veel tuiniers. Ze zijn gemakkelijk te kweken en bieden een breed scala aan kleuren om uit te kiezen.

Hier is een handige tabel met een overzicht van deze bloemen en hun kenmerken:

Bloem Makkelijk te kweken Bestand tegen droogte Trekt nuttige insecten aan
Goudsbloem Ja Nee Ja
Zonnebloem Ja Ja Ja
Klaproos Ja Ja Nee
Lathyrus Ja Nee Ja
Korenbloem Ja Ja Ja
Lavendel Nee Ja Ja
Petunia Ja Nee Nee

Zoals je kunt zien, zijn er veel geweldige opties om uit te kiezen als je op zoek bent naar bloemen voor je eerste moestuin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.