5 tips voor het kweken van prachtige hortensia's

HHerman 20 augustus 2023 20:12

Hortensia's zijn prachtige bloemen die veel sfeer geven aan je tuin of huis. Ze zijn er in verschillende soorten en kleuren, en met de juiste verzorging kan iedereen ze kweken. Hier zijn vijf tips om je te helpen bij het kweken van prachtige hortensia's.

1. De beste tijd om hortensia's te planten

De beste tijd om hortensia's te planten is in de lente of de herfst. Dit geeft de planten de beste kans om zich te vestigen en te groeien voordat ze bloeien. Het is ook belangrijk om te weten dat hortensia's van schaduw houden, dus kies een plek in je tuin waar ze niet de hele dag in de volle zon staan.

2. Hoe geef je hortensia's water

Hortensia's hebben veel water nodig. In de zomer moeten ze dagelijks water krijgen, vooral als het warm en droog is. In de winter is een keer per week meestal voldoende. Zorg ervoor dat je de grond goed vochtig houdt, maar laat het water niet op het blad of de bloemen staan, want dat kan schimmel veroorzaken.

3. Hoe snoei je hortensia's

Het snoeien van hortensia's kan een beetje intimiderend zijn, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Snoei in het vroege voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint. Knip de oude bloemen af en snoei de plant terug tot ongeveer een derde van zijn originele hoogte.

4. Hoe bemest je hortensia's

Hortensia's houden van voedzame grond. Gebruik een goede kwaliteit compost of meststof om de grond te verrijken. Je kunt ook speciale hortensia meststof gebruiken. Bemest in het vroege voorjaar en weer in de zomer om de groei en bloei te stimuleren.

5. Hoe verplant je hortensia's

Als je hortensia's wilt verplanten, doe dit dan in de herfst of het vroege voorjaar. Graaf een ruim gat, zorg ervoor dat de plant op dezelfde diepte staat als in de originele pot, en vul het gat weer op met aarde. Geef na het planten ruim water.

Binnen Buiten
Planten Lente Lente/Herfst
Water Dagelijks Dagelijks/Zomer, Wekelijks/Winter
Snoeien Voorjaar Voorjaar
Bemesten Voorjaar/Zomer Voorjaar/Zomer
Verplanten Herfst/Voorjaar Herfst/Voorjaar

Hortensia's zijn prachtige planten die met een beetje zorg en aandacht echt kunnen floreren. Met deze tips ben je goed op weg om prachtige hortensia's te kweken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.