5 populaire hangplanten voor binnenshuis

FFolkert 16 december 2023 07:06

Hangplanten zijn een geweldige manier om je huis te verfraaien en een beetje van de natuur binnen te brengen. Ze nemen weinig ruimte in beslag, zijn gemakkelijk te verzorgen, en sommige soorten kunnen zelfs helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Hier zijn vijf populaire hangplanten voor binnenshuis die je misschien wilt overwegen voor je eigen ruimte.

1. Gouden Pothos (Epipremnum aureum)

De Gouden Pothos, ook wel bekend als Duivelsklimop, is een van de meest populaire hangplanten voor binnenshuis. Hij heeft hartvormige bladeren die helder groen zijn en soms geel of wit gevlekt. De Gouden Pothos kan in zowel helder als laag licht groeien en heeft niet veel water nodig, wat het een gemakkelijke plant maakt om te verzorgen.

2. Spider Plant (Chlorophytum comosum)

De Spider Plant, ook wel bekend als Graslelie, is een andere populaire keuze voor hangplanten. Deze plant produceert lange, dunne bladeren die vanuit het midden van de plant hangen. Ze komen in een verscheidenheid aan kleuren, waaronder groen, wit en geel. De Spider Plant is ook gemakkelijk te verzorgen en kan in een verscheidenheid van lichtomstandigheden groeien.

3. String of Pearls (Senecio rowleyanus)

De String of Pearls is een unieke hangplant die kleine, ronde 'parels' produceert die langs lange, dunne stengels hangen. Deze plant is ideaal voor hangende manden of planken waar de parels vrij kunnen hangen. De String of Pearls heeft veel licht nodig en moet regelmatig worden bewaterd, maar niet te veel, want hij is gevoelig voor wortelrot.

4. English Ivy (Hedera helix)

English Ivy, ook wel bekend als Klimop, is een klassieke keuze voor hangplanten. Het heeft donkergroene, glanzende bladeren die in een verscheidenheid van vormen en maten komen. English Ivy groeit het best in helder, indirect licht en heeft regelmatig water nodig.

5. Boston Fern (Nephrolepis exaltata)

De Boston Fern, ook wel bekend als Zwaardvaren, is een weelderige, groene hangplant die bekend staat om zijn veerachtige bladeren. Het voegt een vleugje tropische flair toe aan elk interieur. De Boston Fern heeft veel vocht nodig, dus het is ideaal voor badkamers of andere vochtige ruimtes in huis.

Overzicht van de top 5 hangplanten voor binnenshuis

Plant Latijnse naam Verzorging Let op
Gouden Pothos Epipremnum aureum Weinig water, kan in laag licht groeien Gemakkelijk te verzorgen
Spider Plant Chlorophytum comosum Gemakkelijk te verzorgen, kan in verscheidenheid van lichtomstandigheden groeien Veel kleurvariëteiten
String of Pearls Senecio rowleyanus Veel licht, regelmatig bewateren Gevoelig voor wortelrot
English Ivy Hedera helix Helder, indirect licht, regelmatig water Klassieke hangplant
Boston Fern Nephrolepis exaltata Veel vocht nodig Ideaal voor vochtige ruimtes

Meer artikelen