5 ongewone manieren om planten in je interieur te gebruiken

HHerman 14 augustus 2023 09:22

Laten we eerlijk zijn, planten maken van elk huis een thuis. Ze brengen leven in je interieur en hebben een kalmerende invloed. Maar wat als je buiten de traditionele bloempot wil denken en echt creatief wil zijn in hoe je planten in je huis gebruikt? Hier zijn vijf ongewone manieren om dat te doen.

1. Planten als kunstwerk

Wie zegt dat kunst altijd op een canvas moet staan? Gebruik je planten als levend kunstwerk aan je muur. Dit kan je doen door middel van een verticale tuin, of door kleinere planten in fotolijsten te plaatsen.

2. Hangende planten

In plaats van planten op de vloer of op tafels te zetten, waarom zou je ze niet ophangen? Hangende potten kunnen een interessant visueel element aan je interieur toevoegen. Ze zijn ook ideaal voor kleinere ruimtes waar vloeroppervlak schaars is.

3. Planten als kamerdivider

Heb je een grote, open ruimte waarvan je graag afzonderlijke 'kamers' zou maken? Gebruik planten als natuurlijke kamerdivider. Je kan een aantal grote planten gebruiken of een hele rij kleinere planten. Niet alleen zal dit helpen om de ruimte te verdelen, maar het zal ook een vleugje groen toevoegen aan je interieur.

4. Planten in ongewone potten

Wie zegt dat planten altijd in traditionele potten moeten staan? Probeer ze eens in ongewone potten te plaatsen. Denk aan een oude theepot, een glazen vaas, of zelfs een oude laars! Zolang het water kan vasthouden en voldoende ruimte voor de wortels heeft, kan het dienen als pot.

5. Planten als bookmarkers

Heb je een boekenplank vol met boeken die je al gelezen hebt? Waarom zou je tussen de boeken geen kleine planten zetten? Niet alleen zorgt dit voor een interessante visuele afwisseling, het is ook een leuke manier om je boekenplank te personaliseren.

Ongebruikelijk gebruik van planten Voorbeelden
Planten als kunstwerk Verticale tuin, planten in fotolijsten
Hangende planten Hangende potten
Planten als kamerdivider Rij van kleine planten, grote planten
Planten in ongewone potten Planten in een oude theepot, glazen vaas, oude laars
Planten als bookmarkers Kleine planten tussen boeken

Hopelijk heeft dit artikel je enigszins geïnspireerd om op een andere, creatieve manier naar planten in je interieur te kijken. En vergeet niet: je huis is een reflectie van wie jij bent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.