5 kamerplanten die weinig onderhoud vereisen

HHerman 7 oktober 2023 07:01

Het kan lastig zijn om planten in leven te houden, vooral als je een drukke levensstijl hebt of gewoon geen groene vingers. Gelukkig zijn er tal van kamerplanten die weinig onderhoud vereisen en toch een mooie aanvulling kunnen zijn op je interieur. Hier zijn vijf van de beste onderhoudsarme kamerplanten die je vandaag nog in huis kunt halen.

1. Sansevieria (Vrouwentong)

Sansevieria, ook wel bekend als de Vrouwentong, is een zeer onderhoudsarme kamerplant. Het heeft weinig water nodig en kan in zowel licht als halfschaduw groeien. Bovendien is de Sansevieria luchtzuiverend en kan het giftige stoffen uit de lucht halen.

2. Zamioculcas (ZZ-plant)

De Zamioculcas, ook wel ZZ-plant genoemd, is een andere plant die zeer weinig onderhoud vereist. Het kan overleven in lage lichtomstandigheden en heeft niet veel water nodig. In feite is te veel water geven vaak de oorzaak van problemen met deze plant.

3. Philodendron

Philodendrons zijn populaire kamerplanten die ook heel gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze houden van indirect licht en regelmatig water geven, maar zijn ook vergevingsgezind als je dit een keer vergeet.

4. Vetplanten (zoals Echeveria)

Vetplanten, zoals de Echeveria, zijn uitstekende keuzes als je op zoek bent naar een onderhoudsarme kamerplant. Ze hebben heel weinig water nodig (te veel water kan zelfs schadelijk zijn) en ze kunnen goed groeien bij zowel licht als halfschaduw.

5. Luchtplanten (Tillandsia)

Luchtplanten zijn uniek omdat ze geen soil nodig hebben om te groeien. Ze halen hun voedingsstoffen uit de lucht, waardoor ze erg makkelijk te verzorgen zijn. Deze planten hebben wel regelmatig een nevel water nodig om te overleven.

Plant Onderhoud Water Licht
Sansevieria Weinig Minder Licht of halfschaduw
Zamioculcas Weinig Minder Laag tot medium
Philodendron Gemiddeld Regelmatig Indirect licht
Vetplanten Weinig Minder Licht of halfschaduw
Luchtplanten Weinig Mist regelmatig Helder, indirect licht

Onderhoudsarme kamerplanten kunnen je huis een fris en levendig gevoel geven zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hun verzorging. Begin met een van deze vijf planten en je zult al snel merken dat het hebben van groen in huis niet veel werk hoeft te kosten.

Meer artikelen