5 essentiële zomerbloeiers voor je tuin

FFolkert 4 september 2023 12:32

Zodra de zomer aanbreekt, willen we allemaal een tuin die barst van kleur en leven. Zomerbloeiers kunnen precies dat effect geven! Hier zijn de 5 essentiële zomerbloeiers die je tuin kunnen transformeren tot een levendige, kleurrijke en geurige oase.

1. Goudsbloem (Calendula officinalis)

Goudsbloemen zijn een van de meest populaire zomerbloeiers. Ze zijn gemakkelijk te kweken en zorgen voor een overvloed aan oranje en gele bloemen. Goudsbloemen houden van volle zon en gedijen in zowel droge als vochtige grond.

2. Petunia (Petunia x hybrida)

De petunia is een andere favoriet onder tuiniers. De bloemen zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor elke tuinontwerp. Petunia's hebben veel zon nodig en goed doorlatende grond om te bloeien.

3. Zonnebloem (Helianthus annuus)

Zonnebloemen zijn een klassieke zomerbloeier die hoogte en drama toevoegt aan je tuin. Zij zijn echte zonneminnaars en hebben voldoende ruimte nodig om te groeien. De grote, heldergele bloemen zijn een favoriet van bijen en vlinders.

4. Lavendel (Lavandula angustifolia)

Niet alleen zijn de paarse bloemen van de lavendel een lust voor het oog, maar de plant heeft ook een heerlijke geur die je tuin kan vullen. Lavendel houdt van zonnige plekken en goed doorlatende grond.

5. Dahlia (Dahlia pinnata)

Tot slot, dahlia's brengen een explosie van kleur in de zomer. Ze hebben enorme, opvallende bloemen in een verscheidenheid aan kleuren. Dahlia's geven de voorkeur aan zonnige plaatsen en vruchtbare, goed gedraineerde grond.

Laten we nu eens kijken naar de verzorgingstips voor deze zomerbloeiers.

Zomerbloeier Verzorgingstip
Goudsbloem Regelmatig water geven en uitgebloeide bloemen verwijderen om doorbloei te bevorderen.
Petunia Regelmatig voeden met een bloei bevorderende meststof.
Zonnebloem Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten.
Lavendel Na de bloei licht terugsnoeien om een compacte vorm te behouden.
Dahlia In de herfst de knollen opgraven en overwinteren op een vorstvrije plaats.

Door deze essentiële zomerbloeiers in je tuin te planten, kun je genieten van een prachtige bloei die de hele zomer aanhoudt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.