5 eetbare bloemen die je tuin mooier maken

FFolkert 7 september 2023 17:37

Weet je dat je tuin niet alleen mooi kan zijn, maar ook lekker? Eetbare bloemen zijn de perfecte manier om je tuin een opfrisbeurt te geven en je keuken wat extra pit te geven. In dit artikel onthullen we de top 5 eetbare bloemen die je tuin mooier maken.

Wat zijn eetbare bloemen?

Eetbare bloemen zijn soorten bloemen die veilig zijn om te consumeren. Ze worden al eeuwenlang gebruikt in verschillende keukens over de hele wereld, niet alleen voor hun smaak, maar ook voor hun voedingswaarde.

5 Eetbare bloemen voor je tuin

  1. Oost-Indische kers (Tropaeolum majus): Deze bloem is niet alleen prachtig, maar ook heerlijk. De bloemen hebben een peperachtige smaak die perfect is voor salades of ter garnering van gerechten. Ze zijn ook rijk aan vitamine C.

  2. Goudsbloem (Calendula officinalis): Goudsbloemen zijn helder en vrolijk, en voegen een pop van kleur toe aan elke tuin. Ze hebben een lichte, pittige smaak en zijn fantastisch in soepen en stoofschotels.

  3. Viooltjes (Viola): Viooltjes zijn perfect voor desserts vanwege hun zoete en bloemige smaak. Ze kunnen ook worden gebruikt in salades en om drankjes te garneren.

  4. Korenbloem (Centaurea cyanus): Deze blauwe schoonheden zijn zacht van smaak en zijn perfect om salades op te fleuren. Ze zijn ook geweldig voor het aankleden van cocktails.

  5. Rozen (Rosa): Rozen zijn een klassieke eetbare bloem. Ze hebben een subtiele, fruitige smaak die perfect is voor jam, jellies, en zelfs sommige wijnen.

Hieronder is een handige tabel die de beste manieren om deze eetbare bloemen te gebruiken samenvat:

Bloem Beste manieren om te gebruiken
Oost-Indische kers Salades, garnering
Goudsbloem Soepen, stoofschotels
Viooltjes Desserts, salades, drankjes
Korenbloem Salades, cocktails
Rozen Jam, jellies, wijn

Hoe kweek je eetbare bloemen?

Eetbare bloemen zijn net zo gemakkelijk te kweken als elke andere tuinbloem. Zorg ervoor dat je biologische zaden of planten koopt en vermijd het gebruik van pesticiden. Veel eetbare bloemen kunnen direct uit zaad worden gekweekt en doen het goed in potten of tuinbedden.

Eetbare bloemen zijn een geweldige manier om je tuin en je gerechten op te fleuren. Ze zijn gemakkelijk te kweken en bieden een unieke draai aan je kookkunsten. Dus waarom zou je je tuin niet wat mooier maken met eetbare bloemen?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.