5 beste bloemen voor het aantrekken van vlinders

FFolkert 26 december 2023 07:07

Ben jij een tuinliefhebber en wil je meer vlinders in jouw tuin? Je bent op de juiste plek! In dit artikel geven we je informatie over de 5 beste bloemen om vlinders naar je tuin te lokken. Niet alleen brengen ze leven en kleur in je tuin, maar ze helpen ook bij de bestuiving van andere planten. Laten we beginnen met het maken van een vlindervriendelijke tuin!

Waarom vlinders aantrekken in je tuin?

Vlinders zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze spelen ook een cruciale rol in de natuur. Ze helpen bij de bestuiving van bloemen en planten, net zoals bijen dat doen. Bovendien hebben sommige vlinders, zoals de Monarchvlinder, planten nodig om te overleven. Het aantrekken van vlinders kan ook een indicatie zijn van een gezonde tuin.

Bloemen voor vlinders: waar moet je op letten?

Bij het kiezen van bloemen om vlinders aan te trekken, zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste, kies voor bloemen met heldere kleuren. Vlinders worden vaak aangetrokken tot rood, geel, oranje, roze en paars. Ten tweede, kies voor bloemen met een sterke geur, vooral die met een zoete geur. Ten derde, kies bloemen die nectar produceren, omdat dit het voedsel is voor de vlinders.

Nu je weet wat vlinders aantrekt, laten we de 5 beste bloemen voor vlinders bekijken:

  1. Zonnehoed (Echinacea purpurea): Deze bloem met zijn heldere kleuren en grote centrum is perfect voor het aantrekken van vlinders. Bovendien produceert het een grote hoeveelheid nectar die vlinders aantrekt.

  2. Lavendel (Lavandula): Beroemd om zijn sterke, zoete geur, is lavendel een favoriet onder vlinders. Het produceert ook veel nectar.

  3. Vlinderstruik (Buddleja davidii): Zoals de naam al doet vermoeden, is de vlinderstruik een van de beste planten om vlinders aan te trekken. Het heeft trossen van kleine bloemen die veel nectar produceren.

  4. Zinnia (Zinnia elegans): Deze bloem is niet alleen mooi, maar het is ook een grote bron van nectar voor vlinders. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, rood en geel.

  5. IJzerhard (Verbena): Met zijn cluster van kleine bloemen, is het IJzerhard ideaal voor vlinders. Het komt in verschillende kleuren en produceert een goede hoeveelheid nectar.

Het planten van deze bloemen in je tuin zal ongetwijfeld vlinders aantrekken. Vergeet niet de planten water te geven en te onderhouden voor een gezonde groei. Bovendien, overweeg om ook wat vlinderhuisjes in je tuin te zetten. Deze bieden een veilige plek voor de vlinders om te rusten en zich te verstoppen.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om te begrijpen welke bloemen je kunt planten om vlinders aan te trekken. Dus, wat wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.