4 x de beste hangplanten voor binnen

HHerman 16 oktober 2023 07:26

Overweeg je om je interieur op te fleuren met wat levend groen? Dan zijn hangplanten een uitstekende keuze. Ze zijn mooi, functioneel en passen in vrijwel elk interieur. Maar welke hangplanten zijn het beste voor binnen? Hier zijn onze top 4 keuzes.

De beste hangplanten voor binnen: Onze top 4

  1. Pothos (Epipremnum aureum): Deze hangplant is een van de gemakkelijkste om te verzorgen, wat hem ideaal maakt voor beginners. De Pothos houdt van indirect licht en heeft maar weinig water nodig. Daarnaast is hij bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen.

  2. String of Pearls (Senecio rowleyanus): Deze hangplant heeft unieke, parelachtige bladeren en kan een echte blikvanger zijn in je interieur. De String of Pearls heeft veel licht nodig, maar houdt niet van direct zonlicht.

  3. Spider Plant (Chlorophytum comosum): De Spider Plant is een populaire hangplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en het gemak waarmee hij te verzorgen is. Hij houdt van indirect zonlicht en matig water.

  4. English Ivy (Hedera helix): De English Ivy is een klassieke keuze voor een hangplant. Hij heeft helder, indirect licht nodig en gemiddeld tot veel water, afhankelijk van het seizoen en de luchtvochtigheid.

Verzorging van hangplanten

De verzorging van hangplanten is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om een paar dingen in de gaten te houden. Hier zijn enkele tips:

  • Licht: De meeste hangplanten houden van helder, indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden, terwijl te weinig licht de groei kan vertragen.
  • Water: Het is belangrijk om je hangplanten niet te veel water te geven. De meeste hangplanten houden er niet van om met hun voeten in het water te staan.
  • Temperatuur en luchtvochtigheid: Hangplanten doen het over het algemeen goed bij kamertemperatuur. Veel hangplanten houden van een hoge luchtvochtigheid, dus overweeg om ze in je badkamer te hangen als daar voldoende licht is.

Beste plek voor hangplanten

De ideale plek voor je hangplant hangt af van de specifieke behoeften van de plant. Sommige hangplanten doen het goed op donkere plekken, terwijl andere veel licht nodig hebben. Over het algemeen zijn hangplanten geweldig voor plekken waar vloer- of tafelruimte beperkt is, zoals in badkamers, boven keukenkasten of in kleine woonruimtes.

Plaats Soorten hangplanten
Badkamer Pothos, Spider Plant
Keuken String of Pearls
Woonkamer English Ivy, Pothos
Slaapkamer Spider Plant, English Ivy

Met de juiste verzorging en de juiste plek kunnen hangplanten een prachtige en gezonde toevoeging aan je interieur zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.