10 planten die overleven in de schaduw

FFolkert 8 maart 2024 07:06

Heb je een plek in je huis of tuin die niet veel zonlicht krijgt? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg planten die goed groeien in de schaduw. Hier zijn tien planten die weinig licht nodig hebben om te overleven.

Ferns (Varens)

Varens zijn klassieke schaduwplanten. Ze groeien van nature in bossen en dalen, waar ze onder de dekking van grotere bomen leven. Er zijn veel soorten varens, en de meeste doen het goed met weinig licht. Ze hebben wel regelmatig water nodig.

Hostas

Hostas zijn populaire tuinplanten die goed groeien in de schaduw. Ze hebben grote, aantrekkelijke bladeren en produceren in de zomer prachtige bloemen. Er zijn veel verschillende soorten hostas, dus er is een ruime keuze aan kleuren en groottes.

Ivy (Klimop)

Klimop is een andere plant die goed groeit in de schaduw. Het is een klimplant, dus het is perfect om een muur of hek te bedekken die niet veel zon krijgt. Klimop heeft wel regelmatig water nodig om gezond te blijven.

Peace Lily (Vredeslelie)

De vredeslelie is een populaire kamerplant die ook goed groeit in de schaduw. Het heeft aantrekkelijke, donkergroene bladeren en produceert prachtige witte bloemen. Vredeslelies hebben regelmatig water nodig, maar ze zijn redelijk vergevingsgezind als je ze een keer vergeet water te geven.

Snake Plant (Sansevieria)

De sansevieria, ook wel bekend als de snake plant of 'moeder-in-law's tongue', is een andere geweldige keuze voor schaduwrijke plekken. Het heeft lange, puntige bladeren die rechtop groeien, en het is zeer tolerant voor lage lichtniveaus. Bovendien heeft de sansevieria niet veel water nodig, wat het een onderhoudsarme keuze maakt.

Begonia's

Begonia's zijn vrolijke bloeiers die goed doen in de schaduw. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, dus je kunt de perfecte begonia vinden om je schaduwrijke plek op te fleuren.

Pothos (Scindapsus)

De Scindapsus, ook wel bekend als de pothos of 'duivelsklimop', is een hangende plant die goed groeit in de schaduw. Het heeft hartvormige bladeren die er geweldig uitzien in hangende manden of klimmend op een totem.

Philodendrons

Philodendrons zijn aanpasbare kamerplanten die goed groeien in de schaduw. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder klimmende variëteiten en soorten met grote bladeren.

ZZ Plant (Zamioculcas zamiifolia)

De ZZ plant is een sterke kamerplant die goed groeit in de schaduw. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren en is zeer droogtetolerant. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die vaak vergeten hun planten water te geven.

Spider Plant (Chlorophytum comosum)

De spider plant is een andere kamerplant die goed groeit in de schaduw. Het heeft lange, dunne bladeren en produceert 'baby's' die gemakkelijk kunnen worden afgesneden en opnieuw kunnen worden geplant. Spider plants hebben wel regelmatig water nodig, maar ze zijn anderszins zeer onderhoudsarm.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.