10 planten die helpen om muggen weg te houden

FFolkert 22 augustus 2023 19:06

De zomer is een prachtige tijd van het jaar, maar de komst van muggen kan de pret aardig bederven. Gelukkig kunnen bepaalde planten ons helpen om deze gezoemde tuinindringers op afstand te houden. Hier zijn de top 10 planten die helpen om muggen weg te houden.

1. Citronella

Citronella, ook wel bekend als Cymbopogon, is een van de meest bekende planten die muggen verjaagt. De sterke geur van deze plant is zeer onaantrekkelijk voor muggen en helpt om ze weg te houden uit uw tuin.

2. Basilicum

Basilicum is niet alleen een heerlijk kruid voor in de keuken, maar ook een effectieve mug-afweer. De geur van basilicum is zeer sterk en muggen vinden het absoluut niet prettig.

3. Lavendel

Lavendel heeft een heerlijke geur voor mensen, maar muggen blijven er liever ver van vandaan. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin en houdt tegelijkertijd muggen op afstand.

4. Kattenkruid

Kattenkruid bevat een stofje genaamd nepetalacton, dat muggen (en katten!) enorm aantrekkelijk vinden. Deze plant is dus erg effectief in het weghouden van muggen.

5. Rozemarijn

Rozemarijn is een ander kruid dat muggen afweert. Deze plant geeft een sterke geur af die muggen niet lekker vinden, en is daardoor een goede keuze voor uw muggenwerende tuin.

6. Munt

Munt is een sterke geurplant die muggen afschrikt. Het fijne van munt is dat het gemakkelijk groeit en verspreidt, zodat u een groot gebied muggenvrij kunt houden.

7. Afrikaantjes

Afrikaantjes zijn niet alleen mooi, maar hun sterke geur is ook zeer effectief in het afschrikken van muggen. Deze kleurrijke bloemen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin.

8. Citroengeranium

Citroengeranium heeft een sterke citroengeur die muggen afschrikt. Deze plant is daarnaast ook zeer mooi en kan uw tuin een levendige uitstraling geven.

9. Knoflook

Hoewel knoflook misschien niet de eerste plant is waar u aan denkt bij muggenwerende planten, is het toch een effectieve keuze. Muggen houden niet van de sterke geur van knoflook.

10. Koriander

Koriander is nog een kruid dat muggen niet kunnen verdragen. De geur van koriander is voor muggen zeer onaangenaam, waardoor ze uw tuin zullen vermijden.

Het inrichten van uw tuin met deze planten kan helpen om muggen op een natuurlijke manier te bestrijden en uw buitenruimte aangenamer te maken. Houd er echter rekening mee dat niet elke plant voor elke situatie geschikt is, dus kies de planten die het beste bij uw tuin passen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.