10 kruiden die je makkelijk thuis kunt kweken

FFolkert 9 augustus 2023 15:08

Heb je ooit overwogen om je eigen kruiden te kweken? Het is niet alleen voldoening om te zien hoe je kruiden groeien, maar het geeft ook een verfrissende toets aan je maaltijden. Er zijn tal van voordelen aan het kweken van je eigen kruiden, van het hebben van verse ingrediënten tot het besparen van geld op de kruiden in de winkel. Hier zijn tien kruiden die je gemakkelijk thuis kunt kweken, zelfs als je nog nooit eerder planten hebt gekweekt.

Basilicum

Basilicum is een van de gemakkelijkste kruiden om te kweken en het is perfect voor beginners. Het groeit goed in potten en het houdt van veel zonlicht. Je kunt basilicum kweken uit zaden, of je kunt een volwassen plant kopen en deze verder kweken.

Munt

Munt is een ander kruid dat goed groeit in potten. Het is een sterke groeier en kan zelfs invasief zijn als het niet in toom wordt gehouden. Munt houdt van vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw.

Peterselie

Peterselie is een veelzijdig kruid dat in veel gerechten wordt gebruikt. Het is gemakkelijk om te groeien in potten en het houdt van zonnige tot halfschaduwrijke omstandigheden.

Rozemarijn

Rozemarijn is een kruid dat niet alleen lekker is, maar ook een mooie aanvulling op je tuin of vensterbank. Het is een weinig onderhoud vergende plant die de voorkeur geeft aan zonnige omstandigheden en goed doorlatende grond.

Tijm

Tijm is een ander laagblijvend kruid dat goed groeit in potten. Het heeft weinig water nodig en groeit goed in volle zon tot halfschaduw.

Koriander

Koriander, ook bekend als koriander, is een snelgroeiend kruid dat van koelere omstandigheden houdt. Het is het beste om koriander uit zaden te kweken, omdat het niet graag wordt verplant.

Oregano

Oregano is een andere gemakkelijk te kweken plant die het goed doet in potten. Het geeft de voorkeur aan volle zon en goed doorlatende grond.

Salie

Salie is een kruid dat niet alleen gebruikt wordt in de keuken, maar ook voor zijn medicinale eigenschappen. Het groeit goed in potten en houdt van zonnige tot halfschaduwrijke omstandigheden.

Dille

Dille is een kruid dat vaak wordt gebruikt in soepen en sauzen. Het is gemakkelijk te kweken in potten en geeft de voorkeur aan volle zon.

Bieslook

Bieslook is een ander eenvoudig te kweken kruid. Het groeit goed in potten en houdt van zonnige tot halfschaduwrijke omstandigheden.

Het kweken van je eigen kruiden kan een leuke en lonende hobby zijn. Met deze tien kruiden om te beginnen, kun je genieten van verse, biologische kruiden recht uit je eigen keuken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.