10 eetbare planten die je thuis kunt kweken

FFolkert 4 augustus 2023 17:47

Heb je altijd al gedroomd van je eigen kleine biologische boerderij, maar heb je geen ruimte voor een grote tuin? Geen probleem! Met een beetje liefde en zorg, kun je je eigen eetbare planten kweken, zelfs in de kleinste ruimtes. Hieronder vind je 10 planten die je gemakkelijk thuis kunt kweken.

1. Tomaat

Tomaten zijn misschien wel de meest populaire groente om thuis te kweken. Ze hebben veel zonlicht nodig en kunnen zowel binnen als buiten groeien. Er zijn veel verschillende soorten tomaten, dus er is er altijd een die perfect is voor jouw huis of tuin.

2. Munt

Munt is een geweldig kruid om in huis te hebben, het is gemakkelijk te kweken en het kan worden gebruikt in een breed scala aan recepten. Van muntsaus tot mojito's, munt is een must-have voor elke thuis tuinier.

3. Basilicum

Net als munt, is basilicum een zeer veelzijdig kruid. Het is perfect voor in pastasauzen, op pizza's, of in een verscheidenheid aan andere gerechten. En het beste van alles, het is super gemakkelijk te kweken!

Hieronder vind je een gemakkelijk te volgen tabel met de beste manieren om deze planten te verzorgen:

Plant Zonlicht Water
Tomaat Veel zonlicht Regelmatig water geven
Munt Indirect zonlicht Matige water geven
Basilicum Veel zonlicht Weinig water geven

Blijf experimenteren met verschillende soorten planten en je zult merken dat het kweken van je eigen voedsel niet alleen leuk is, maar ook zeer bevredigend.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.