10 beste hangende planten voor je interieur

FFolkert 7 augustus 2023 08:42

Hangende planten kunnen een uniek element toevoegen aan je interieur. Ze voegen niet alleen groen en leven toe aan je ruimte, maar kunnen ook helpen de luchtkwaliteit te verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten hangende planten, dus het kiezen van de juiste voor jouw ruimte kan soms een uitdaging zijn. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 10 beste hangende planten voor je interieur.

1. Pothos (Epipremnum aureum)

De Pothos is een populaire hangplant dankzij zijn weelderige, hartvormige bladeren. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en kan gedijen in verschillende lichtomstandigheden.

2. Hangende vetplanten

Hangende vetplanten zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar weinig onderhoud. Ze hebben een minimale waterbehoefte en houden van veel licht.

3. Spider Plant (Chlorophytum comosum)

De Spider Plant is een klassieke keuze voor een hangplant. Het is bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en vereist weinig onderhoud.

4. Hangende varens

Hangende varens voegen een vleugje elegantie en klassieke schoonheid toe aan elke ruimte. Ze hebben echter een hoge luchtvochtigheid nodig, dus ze doen het goed in badkamers of keukens.

5. String of Pearls (Senecio rowleyanus)

De String of Pearls is een unieke hangplant met kleine, ronde 'parels'. Het vraagt een helder, indirect licht en weinig water.

De volgende tabel geeft een overzicht van de overige 5 planten, hun verzorging en voordelen.

Plant Verzorging Voordelen
6. Philodendron Medium licht, regelmatig water Luchtzuiverend, makkelijk te verzorgen
7. English Ivy (Hedera helix) Veel licht, regelmatig water Luchtzuiverend, komt met mooie bloemen
8. String of Hearts (Ceropegia woodii) Medium licht, weinig water Unieke vorm, weinig onderhoud
9. Boston Fern (Nephrolepis exaltata) Hoge luchtvochtigheid, regelmatig water Klassieke schoonheid, goed voor badkamers
10. Burro's Tail (Sedum morganianum) Veel licht, weinig water Makkelijk te verzorgen, aantrekkelijke vorm

Elke plant heeft zijn eigen unieke voordelen en vereisten, dus er is voor ieder wat wils. Ongeacht of je op zoek bent naar een luchtzuiverende plant voor je badkamer, een makkelijke hangplant voor je keuken, of een bloeiende hangplant voor je woonkamer, er is een hangplant die bij je past.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.