10 beste bloemen voor je moestuin

FFolkert 25 februari 2024 07:06

Bloemen hebben een onmisbare rol in elke moestuin. Ze voegen niet alleen kleur en schoonheid toe, maar ze trekken ook nuttige insecten aan en verbeteren de bodem. Hier zijn de 10 beste bloemen voor je moestuin:

1. Goudsbloem (Calendula officinalis)

Goudsbloemen zijn geweldig omdat ze makkelijk te kweken zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Ze hebben een felgele of oranje kleur, die bijen en vlinders aantrekt. Bovendien hebben goudsbloemen de eigenschap om sommige soorten ongedierte af te schrikken.

2. Zonnebloemen (Helianthus annuus)

Zonnebloemen zijn iconisch en worden zeer hoog. Ze trekken bijen en vogels aan en hun zaden kunnen ook worden geoogst voor voedsel.

3. Klaprozen (Papaver rhoeas)

Klaprozen zijn een populaire keuze voor moestuinen. Ze zijn makkelijk te kweken, trekken bijen aan en hun zaden zijn geweldig voor vogels.

4. Korenbloemen (Centaurea cyanus)

Korenbloemen zijn opvallend blauw en trekken veel bijen en vlinders aan. Ze zijn makkelijk te kweken en kunnen ook in potten worden gekweekt.

5. Korenbloemen (Centaurea cyanus)

Korenbloemen zijn opvallend blauw en trekken veel bijen en vlinders aan. Ze zijn makkelijk te kweken en kunnen ook in potten worden gekweekt.

6. Lavendel (Lavandula angustifolia)

Lavendel heeft een heerlijke geur, die niet alleen mensen, maar ook bijen en vlinders aantrekt. Het is een meerjarige plant, wat betekent dat je er jaar na jaar van kunt genieten.

7. Oost-Indische kers (Tropaeolum majus)

Oost-Indische kers is een geweldige aanvulling op je moestuin vanwege zijn heldere bloemen en eetbare bladeren. Het trekt bijen en vlinders aan en kan helpen bij het bestrijden van ongedierte.

8. Vlinderstruik (Buddleja davidii)

Zoals de naam al doet vermoeden, trekt de vlinderstruik veel vlinders aan. Het heeft prachtige trossen bloemen en kan een hoogte van wel 2 meter bereiken.

9. Duizendblad (Achillea millefolium)

Duizendblad is een geweldige plant voor je moestuin omdat het helpt bij het verbeteren van de bodem. Het trekt ook bijen en vlinders aan.

10. Echinacea (Echinacea purpurea)

Echinacea is niet alleen mooi, maar heeft ook medicinale eigenschappen. Het trekt bijen en vlinders aan en is vrij gemakkelijk te kweken.

Hier is een handige tabel om je te helpen kiezen:

Bloem Zon of schaduw Hoeveel water Aantrekkelijk voor
Goudsbloem Zon Gemiddeld Bijen, vlinders
Zonnebloemen Zon Veel Bijen, vogels
Klaprozen Zon Gemiddeld Bijen, vogels
Korenbloemen Zon Weinig Bijen, vlinders
Lavendel Zon Weinig Bijen, vlinders
Oost-Indische kers Zon Veel Bijen, vlinders
Vlinderstruik Zon Veel Vlinders
Duizendblad Zon of schaduw Weinig Bijen, vlinders
Echinacea Zon Gemiddeld Bijen, vlinders

Elke moestuin kan baat hebben bij de toevoeging van een of meer van deze bloemen. Ze helpen niet alleen bij het verbeteren van de biodiversiteit, maar ze maken je tuin ook mooier en aangenamer. Dus waarom probeer je het niet?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.